Dé opruimchecklist voor moeders (en vaders)!

| , ,

Sinds we 2 kinderen hebben en beide full-time werken, is het huishouden een echte uitdaging. Heb ik net ‘s avonds mijn hele huis van onder tot boven gepoetst, gaan de kinderen ontbijten. Wanneer de kinderen klaar zijn met ontbijten lijkt het hier wel een slachtveld. Omgevallen melkbekers, meer hagelslag op de grond dan op de borden, een verdwaalde broodkorst waar de kat mee aan de haal gegaan is en noem het maar op. Hoe hard wij ook ons best doen met de opvoeding, het gaat nog niet helemaal vlekkeloos, zullen we maar zeggen….

Mijn motto is dan ook, gaat het niet zo als het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik kan iedereen met een druk bestaan dit motto aanraden. Goed het werd dus tijd dit motto op mijn huishouden te gaan toepassen. Op internet kwam ik de checklist van MeredithEthington tegen. Een moeder van drie kinderen die mij en mijn probleem precies leek te begrijpen! Sterker nog, zij had alles al voor me in een schema gezet. Het enige wat ik nog maar hoefde te doen was dit schema als een soort bewijs van goed gedrag uit te printen en op de koelkast te plakken.

Meridith’s schoonmaakschema voor een opgeruimd huis met kinderen:

1. “Allereerst: sluit de slaapkamerdeuren van je kinderen”

“Zo hoef je hun onopgemaakte bedden en vieze onderbroeken op de vloer niet meer te zien.”

Oh Meredith, ik kan je zoenen, waar was je al die tijd???

2. “Loop je badkamer binnen en snuffel even”

“Dat is het enige dat je hoeft te doen”, schrijft Meredith. “Snuffel even en als je geen vieze luchtjes ruikt, ben je oké.”
Mijn aanvulling hierop, ruik je vieze luchtjes? Douche of neem een bad met je lekkerste bad- of doucheschuim. Helpt dit niet? Gooi een emmer sop door je douche en/of bad en dweil alles even na. Vergeet niet los te gaan met de WC-eend… tadaa alles ruikt weer lekker fris!

3. “Laat die vieze vaat even weken in een sopje”

“Zo lijkt het net of je druk bezig bent. En dat kun je de hele dag zo laten lijken.” Doet wonderen. Deze truck kun je ook op andere vlakken in het dagelijks leven toepassen…

4. “Geen zin om te stofzuigen?”

“Zet je hond in om kruimels op te ruimen. Zorg ervoor dat hij dit grondig doet en wijs hem zonodig op gemiste kruimels. Heb je geen hond? Tijd om er één aan te schaffen”, tipt Meredith.
Wij hebben onze kat zodanig getraind dat hij nu al begint op te ruimen tijdens het eten, heel handig!

5. “Nieuwsbrieven van school, tekeningen van de kinderen en ander papierwerk?”

“Leg ze in een mandje op het aanrecht, zo lijkt het of je er een bestemming voor gaat vinden. Laat ze er drie weken liggen en maak ze dan open. Zo zie je te laat dat je kind een schoolproject moest maken thuis – hè jammer!”
Mocht je de Parro-app hebben of een ander gevogelte wat de basisschool van jouw kinderen gebruiken. Vergeet spontaan even het wachtwoord…. of zet de push berichten uit. Hebben ze je echt nodig dan hoor je het wel via de “mamma”-app en heb je die op sti staan, weet de mama brigade je echt wel te vinden wanneer ze je echt nodig hebben, no worries! Ik spreek uit ervaring.

6. “Troep op de vloer?”

“Raap alles op en schuif het in een kast – alleen nodig als er visite komt. (Als je dit niet al doet tenminste…)” Deze spreekt voor zich. Ik doe dit al jaren. Mijn huis lijkt netjes maar waag het niet om een kast of een la open te trekken! Ik bewaak deze dan ook met mijn leven!

7. “Loop je inmiddels te ver achter en kun je wel janken?”

“Fik je huis af.”
Best advice ever!!

Eindconclusie

Onze eindconclusie: “Herhaal deze stappen tot je het loodje legt”. Het maakt je leven er zéker een stuk makkelijker op!

Tuurlijk wil je een redelijk netjes en schoon huis, ik zeker. Maar ik ben ook nuchter genoeg om te weten dat ik nooit een Doutzen Kroes zal worden, dus een Pinteresthuis zal ik ook echt kunnen vergeten. We moeten alles wel in perspectief blijven zien, toch?

Doe me een lol, print het schema uit, hang het op je koelkast en haal adem. Je doet het GOED!

Liefs C.

Bron: MeridithEthington

https://www.perfectionpending.net/

Plaats een reactie