Vakantieplanning

| , ,

Al 6 jaar achter elkaar gaan wij met ons gezin in de zomervakantie naar dezelfde plek. Vraag me niet hoe dat zo is gekomen, maar het is gebeurd. De zomervakantie staat stiekem eigenlijk elk jaar al vast.

We gaan elk jaar naar een camping aan het Gardameer in Italie. Daar huren we een mobile home met airco en verder van alle gemakken voorzien. We brengen de dagen door aan het zwembad of bij het meer en maken af en toe een uitstapje. ‘s avonds gaat of de barbeque aan of we gaan ergens een hapje eten. Het lekker burgerlijk vakantie vieren dus. De kids zijn compleet ingeburgerd in het Italiaanse leven en genieten van de vakantie. Hierdoor hebben ook papa en mama echt vakantie.

Dit jaar hebben we besloten een jaartje niet op vakantie te gaan. We hebben pas een pup gekregen en we willen eindelijk het huis waar we al 3,5 jaar wonen afmaken.

Wowwwwww, wat een tegenstand, dan besef je opeens dat je kinderen echt tot op het bot verwend zijn. Een keertje niet op vakantie hoe durven we?

Onze puber van 14 was het er totaal niet mee eens. Al zijn vrienden gaan wel en dit jaar zou hij voor het eerst naar de ‘discotheek’ kunnen zo’n 100 meter verderop. Hij had zich al verheugd op deze zwoele nachten, het lekkere eten en  het heerlijke Italiaanse leven.

De meeste weerstand krijgen we van onze dochter van 9. Die barst in tranen uit, ‘maar mama we gaan toch altijd? De hond kan toch naar opa? Ik heb het animatieteam beloofd dat ik weer kom. Mam  mag ik dan anders met Esme mee?’ Dit zijn vrienden die we van vakantie kennen. Als ik toe zou geven denk ik echt dat ze zonder achterom kijken 3 weken met onze vrienden mee zou gaan. Als ze maar op haar favoriete plek is.

De jongste vindt het vast wel prima allemaal. Ik moet wel toegeven dat ik er zelf ook best moeite mee heb. Elke keer toch nog even kijken of er niet nog iets beschikbaar is op de camping. Maar helaas alles is vol, dus het gaat toch echt niet gebeuren. Dat wordt afkicken deze zomer!

Het wordt een pittige zomer, zes weken lang met 3 kids op je lip. Ik ben alvast begonnen met een vakantieplanning, zodat de kids weten waar ze aan toe zijn. Wanneer we leuke dingen gaan doen en wanneer er geklust gaat worden. Ach, we overleven het wel en wie weet gaan we in de herfstvakantie nog wel een weekje naar de zon en anders volgend jaar weer op naar ons Bella Italia.

Liefs,

Charelle

Plaats een reactie