Gouden tips voor ouders met dreumesen

| ,

Oké, in plaats van af te geven op de ongevraagde tips die ik krijg, zou ik hier natuurlijk ook gewoon eens een keer in kunnen meegaan. Want waarschijnlijk ben ík hier de uitzondering en zijn de meeste moeders gewoon dol op… jawel tips. Dus ik ben eens gaan nadenken over wat ik jullie, zonder dat jullie daar om hebben gevraagd, van harte kan aanbevelen.

1. Doe zo veel mogelijk klusjes in huis als je kind WAKKER is. Deze tip is het verlengstuk van de tip die je waarschijnlijk al van velen hebt gekregen; dat je je rust moet pakken wanneer je kindje rust. Ik kreeg dat namelijk veel te horen en had daar een beetje moeite mee, want wanneer moet ik dan de was doen, de vaatwasser uitruimen, koken etc.? Wacht eens even… als ik moet slapen wanneer mijn kind slaapt, dan is de enige mogelijkheid waarmee er nog iets gedaan wordt in huis dat mijn kind dan ook klusjes doet wanneer ik klusjes doe. Dus… laat je kind je daarbij helpen! Kinderen vinden het nog leuk ook! Oké, ik weet dat alles dan stukken langzamer gaat (mijn dochter Jackie haalt een voor een al het bestek uit het mandje van de vaatwasser en bij elk stuk dat ik aanneem, bedank ik haar alsof ze me een stuk goud in handen drukt – LET OP! Scherpe messen zelf eerst verwijderen!!!!!!), maar het gebeurt wel! En jij kan op de bank ploffen wanneer je kindje slaapt, want die vaatwasser is al leeg!

2. Maak je niet te druk om welk speelgoed het beste voor je kind is. Jackie heeft de spanningsboog van een goudvis en er was een periode waarin ik dacht dat dat kwam omdat ik niet het juiste speelgoed voor haar had. Terwijl er op de verpakking stond “Gegarandeerd uren speelplezier”. Trap daar sowieso nooit in! Zoiets bestaat niet! De enige momenten waarop het lijkt dat Jackie iets fantastisch heeft gevonden om zich langer dan 2 minuten mee te vermaken, is dat met iets wat kapot kan/gevaarlijk is/veel geld heeft gekost. Oftewel: alles behalve speelgoed!! Als ik op bezoek ging bij iemand, laadde ik eerst altijd mijn tas vol met de halve Intertoys, om vervolgens op de plaats van bestemming alles weer uit te stallen en om uiteindelijk al het speelgoed weer onaangeroerd terug te gooien. Want madame had zich uitstekend vermaakt met onderzetters of met uitproberen hoe je in korte tijd zo vaak mogelijk over een drempel heen en weer kan stappen. Als je dan toch per se een speelgoedtip van me verlangt: een watertafel! Ook al heb je geen tuin, zet hem dan op het balkon, “gegarandeerd minstens 7 minuten speelplezier”.

3. Gebruik een keukenschaar om een boterham in kleine stukjes te krijgen! Deze tijd- en frustratie besparende tip kreeg ik van een vriendin en deze is echt goud waard. Ik had een hekel aan brood in stukjes snijden. Deze blijven altijd aan je mes kleven en de rand van het bord zit altijd in de weg. Maar als je het knipt, heb je dus geen last van die rand en het gaat ook nog eens vliegensvlug! “Wil je nog een boterham schatje?”

Wat zal jij een tijd overhouden ;)!!

X

Ilse

Plaats een reactie