Een vluggertje

|

Een vluggertje is nou een typisch geval; makkelijker gezegd dan gedaan. Want een vluggertje daar heb ik toch helemaal geen tijd meer voor? Dat is meestal het eerste waaraan gedacht wordt als een vluggertje voor wordt gesteld, maar tijd hebben we allemaal en we kunnen dan ook gerust een vluggertje inplannen.

Vluggertjes zijn gezond voor je relatie en seksualiteit. Ze zorgen ervoor dat je een verlangen houdt binnen je relatie en het weer wat speelser maakt. Buiten de algemene voordelen van seks, geeft een vluggertje weer nieuwe energie voor de dag en ben je daarnaast meer ontspannen. Dus als je mag kiezen tussen een blikje RedBull of een vluggertje? Dan lijkt ons de keuze snel gemaakt. Ondanks de vele voordelen, geven toch veel mensen aan dat ze tijd, vermoeidheid, drukte, geen zin en stress de grootste hindernissen vinden om aan vluggertjes te doen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je, waar je misschien nog niet eerder aan had gedacht.

Tip 1: Maak tijd. Dit is bijna een vaste tip als het gaat om seks, maar wel een hele belangrijke! Maak tijd voor elkaar en voor een vluggertje. De meeste mensen denken dat een vluggertje spontaan moet komen, maar als we daarop moeten wachten, komt het vluggertje er nooit van. Ja, je kan een vluggertje gewoon in de gezamenlijke agenda zetten (wel van jou en partner en niet die met de kids erbij). Of zet het in je eigen agenda en verras je partner met jouw geplande vluggertje.

Tip 2: Hou je kleren aan! Seks kan ook met kleding aan en het kan het zelfs spannender maken. Het is natuurlijk wel handiger als je geen mega skinny jeans aan hebt. Maar als je beide (grotendeels) je kleding aanhoudt, geeft dit een extra dimensie aan het vluggertje. Je krijgt hierdoor een groot gevoel van verlangen naar elkaar; je wilt het namelijk zó graag nu jullie geen tijd hebben überhaupt om de kleding uit te doen. De man hoeft alleen maar zijn broek wat open te doen en iets te laten zakken. Indien je het vluggertje plant, kan je ook zelf rekening houden met je kleding, dus doe bijvoorbeeld een jurkje aan (zonder iets er onder).

Tip 3: Maak zin! Aangezien vele aangeven dat ze denken geen zin te kunnen maken zo snel voor een vluggertje en dat mogelijk stress en drukte ook nog eens meespelen, is het belangrijk om te weten; je kunt wel zin maken. Laat je fantasie de vrije loop en haal de meest sexy scenario’s voor de geest. Je lichaam reageert als automatische piloot op deze fantasieën en zorgt ervoor dat je opgewonden raakt. Of te wel fake it, untill you make it! Hierbij is het plannen ook een goede stimulans.

Tip 4: Voorspel mag en kan er zijn. Je kunt zeker bij een vluggertje ook wat voorspel erbij betrekken. Aangezien het om een wat korte tijdsperiode gaat kun je er alleen niet uren in opgaan. Zorg er met het voorspel voor dat je elkaar klaar maakt voor de seks. Ook functioneel voorspel kan alsnog opwindend zijn!

Nu hebben we de planning gemaakt, de zin gemaakt, jezelf comfortabel gemaakt, maar welk standje is nu het beste voor een vluggertje? Het ligt er natuurlijk aan waar je op het moment van het vluggertje bent. Is er een stoel of tafel, gebruik deze. Of bij een aanrecht leun erop. Indien er niks is om op te liggen of zitten, dan is doggy of staand een aan te raden standje.

Geniet ervan!

Liefs,

De seksuologen in spe

Anne en Leila

Plaats een reactie