We need food!!!!

| , ,

Met deze recepten likken ze de borden nog net niet af. De man van Natasja is kok! En verwend het gezin regelmatig met heerlijk eten. Natasja moet er soms zelf ook aan geloven want elke keer bestellen als manlief werkt is geen optie. Hier volgen haar keuken toppers! 

Dit is een probeersel geweest van een tijdje geleden. Ik probeer regelmatig iets nieuws te maken en ze lusten allebei wel wortels als hun pet goed staat. Dus ik nam een gokje en dat pakte goed uit! Dit is een recept van Chickslovefood, die ook allerlei lekkere recepten voor kinderen op de site hebben staan.

500 g geschrapte wortels

1 groentebouillonblokje

2 cm verse gember

1 ui

1 teen knoflook

2 el Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de wortels in stukjes van ongeveer 2 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortels hierover. Rooster ze zo’n 15-20 minuten in de oven. Kook 800 ml water en voeg hier het groentebouillonblokje aan toe. Schil en rasp de gember.

Schil en snipper de ui en de knoflook.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de ui hierin.

Haal de wortels uit de oven en voeg deze samen met de geraspte gember toe aan de pan. Breng eventueel op smaak met peper.

Voeg tot slot de bouillon toe en pureer het geheel met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde soep.

Serveer de soep met de Griekse yoghurt.

Wil je meer inspiratie? Laat het ons weten!

Eet smakelijk!

Groet Natasja

Plaats een reactie