Zwangerschapsverlof a.k.a. voorbevallingsrust! Ik wil zoveel, maar niets lukt.

| , ,

Tussen de 34 en 36 weken zwangerschap heeft de Nederlandse vrouwelijke werknemer recht op zwangerschapsverlof.  Zoals jullie inmiddels wellicht weten, ben ik echt ontzettend dol op mijn job én wil ik nooit iets missen. Daarom heb ik het zo lang mogelijk proberen uit te stellen… Maar deze week moest ik er toch echt aan geloven; ik ben inmiddels ruim 36 weken zwanger, dus volgens de Nederlandse wet mag ik niet eens meer werken al zou ik het nog zo graag willen. Nou ja, sprak ik mezelf toe, dat verlof heb je straks na de bevalling maar al te hard nodig en een paar weekjes vrij van tevoren is natuurlijk nooit verkeerd. Kan ik eindelijk al die klusjes doen waar ik nooit eerder aan toekwam. Een paar weekjes vrij… klusjes.. Jep, je leest het waarschijnlijk al, want daar maak ik meteen een fout. Zoals mijn man terecht zei: “dat verlof, dat krijg je natuurlijk niet voor niets.” Het wordt ook vast met een reden door sommigen ‘voorbevallingsrust’ genoemd. Nou komt er van rust sowieso weinig terecht als je al een kleine eigenwijze dreumes hebt rondrennen (tip: laat kinderopvang gewoon zo veel mogelijk doorlopen!!!!) en eigenlijk komt het woord ‘rust’  gewoon niet voor in mijn vocabulaire. Vandaar dat ik dan ook al een hele to-do list klaar had liggen! Lees mee met wat ik allemaal heb bedacht en waar ik dus waarschijnlijk allemaal niet aan toekom:

1.Rommelen in huis

Heerlijk vond ik dat tijdens mijn eerste zwangerschap; keukenkastjes schoonmaken en herindelen, de laatste hand leggen aan de babykamer, babywasjes draaien. Echter, dit keer kost het me allemaal te veel moeite. Ik wil het wel en de hormonen en nesteldrang maken ook dat ik regelmatig in een huilbui uitbarst om wat er nog allemaal moet gebeuren, maar zoals Gerard Joling zou zeggen: “Ik heb er de kracht niet voor.” Dus in plaats daarvan plof ik neer op de bank, pak mijn telefoon en verlies me in de wondere wereld van Instagram. Zo, weer wat van mijn kostbare ‘voorbevallingsrust’ verspild…

2.Leuke dingen doen met vriendinnen

Ook daar had ik al helemaal zin in; eindelijk kon ik mijn vriendinnen wat meer aandacht geven! De heerlijke, gezellige lunches in de stad zag ik alweer voor me. Maar ja, waar ik vorige keer tegelijkertijd verlof had met wat van mijn andere zwangere vriendinnen, ben ik nu de enige met verlof. De meeste vriendinnen zijn doordeweeks natuurlijk gewoon aan het werk of heel druk met hun gezin. Dat komt er dus ook niet van…

3.Zo veel mogelijk (uit)slapen nu het nog kan

Oké met een dochtertje van bijna 2 was deze niet echt serieus hahaha.

4.Fotoboeken maken van de eerste jaren van mijn dochtertje

Ik ben dol op foto’s, maar iets waar ik echt een hekel aan heb, is er vervolgens een foto album van te maken. Duizenden vakantie foto’s van de afgelopen 12 jaar staan nog allemaal te popelen op mijn laptop in de hoop ooit nog in een mooi album te eindigen. Die hoop kunnen ze per direct laten varen, it ain’t gonna happen. Wat ik wel écht wil doen, is dus een album maken van (en voor) Jackie. Er staan echter foto’s op mijn privé telefoon, op mijn werktelefoon, op de telefoon van mijn man en de bevallingsfoto’s staan zelfs nog steeds op de camera… Oftewel, ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen. Oké doei, laat maar.

Nou en zo zou ik nog wel even kunnen doorgaan, maar laat ik afsluiten met iets wat ik tenminste al wel heb gedaan:

5. Geboortekaartjes

Het ontwerp is uitgezocht, de mail naar de website is verstuurd en het adressenbestand voor de geboortekaartjes heb ik inmiddels ge-update! Ik lag vannacht alleen nog wakker of ik het kaartje met vierkante of ronde hoeken zal bestellen…

En zo eindig ik toch nog weer met een reden waarom punt 3 bij voorbaat al gedoemd was te mislukken…

X Ilse

Plaats een reactie