De scholen zijn begonnen. Zo start het gezin van Daphne het schooljaar op!

| , ,

Jaaa het is weer zover, de scholen zijn (bij ons) weer begonnen.. en dit betekent ineens weer ritme en een hoop geregel. En vooral, vroeg opstaan! Fruit en broodbakjes vullen, klassenapps worden weer aangemaakt, mails met verzoeken van de juf stromen weer binnen, roosters voor het rijden naar de theaterlessen worden weer gemaakt, ja hoor het schooljaar is van start. 

Met nu twee kids op school, eentje nog thuis en vier dagen werken heb ik mijzelf voorgenomen om niet meer overal ja op te zeggen (red. Lees mijn oude blog waarin ik op alles ja zeg). Vol goede moed begonnen we maandag, alles ging goed tot het dinsdag 1500 uur was en mijn naam weer pontificaal op de lijst stond met meelopers naar de externe gymzaal. Dat ik mijzelf daarvoor in tien bochten moet gaan wringen vergeten we dan maar even.. waarom heb ik toch altijd het gevoel dat ik moet compenseren dat ik vier dagen werk en toch ook echt een goede moeder (althans ik doe erg mijn best) ben?
Of heeft elke moeder die werkt gewoon structureel een schuldgevoel?
Nu wordt het je bij ons op school nu ook niet echt gemakkelijk gemaakt voor een werkende ouder; school begint om 9 (!!) uur, geen continu rooster, dus niet elk kindje blijft over en om 3 uur zijn ze uit. Tja, aan opvang ontkom je dus niet echt. En dat zorgt voor vermoeide kids, ik probeer het zoveel mogelijk in te perken, maar ontkom helaas niet altijd aan al het ren- en vliegwerk, dus als laatste nog mijn ontspantip voor het hele gezin!

Dit werkt voor ons heel goed;
Na het avondeten maak je de kids klaar voor bed (wassen, tandenpoetsen, pyjama’s aan) en dan trek je schoenen en jas aan en ga je een lekker rondje met ze lopen. Zo maak niet alleen jij je hoofd lekker leeg maar de kids ook. Thuisgekomen met hun frisse neus kunnen ze zo hun bed in! Slapen als roosjes! En kun jij lekker de bank op…als je het goed hebt geregeld… zo niet dan moet je net als ik, de afwas en de was nog even gaan doen. 

Liefs Daphne

Plaats een reactie