Een ode aan alle moeders!

| , ,

Lieve moeders, twijfelen jullie ook wel eens of je alles goed doet?

Een goede moeder bent? Een goede partner? Een goede vriendin?

Dat je je wel eens schuldig voelt als je geen zin hebt in die speelafspraak? Je een afspraak vergeten bent? Je traktatie er niet uitziet als die van Pinterest? Je niet geduldig bent, of grappig of niet aanwezig genoeg? Je huis niet altijd opgeruimd is? Je je afvraagt hoe al die andere moeders het doen? Je je voorgenomen hebt géén wijn doordeweeks te drinken maar het toch doet om even te ontspannen? Je woordjes zou oefenen met je kind maar je eigenlijk te moe bent? Je even geen inspiratie of zin hebt om te koken en je lekker wat ‘afhaal’ besteld?

De balans probeert te vinden tussen:

-boodschappen doen

-tandartsafspraken

-tienminutengesprekjes

– reageren in alle groepsapps

– sportenvoor jezelf

– quality-time met vrienden

– cadeautjes kopen

–  Play dates

– verjaardagfeestjes regelen

-je kinderen rijden naar de verenigingen

– zwemles

– uit eten met je partner

–  je uitgroei bijhouden

Dat je lacht om je stress te verbloemen? Dat het soms zwaar is? Dat je soms ‘struggelt’ Dat je iedere dag je ‘mom’ cape  aanhebt? Je alle ballen in de lucht wilt houden? ‘S avonds op de bank in slaap valt? Dat je wel eens moet huilen?

Lieve, lieve moeders! één troost!! Je bent niet de enige die soms baalt als je een bal laat vallen. Ik heb dat óók! Wij hebben dat allemaal en dát is waarom wij elkaar hebben! Én wijn en chocolade en vriendinnen om eens lekker te klagen,om ons op te laden voor wéér een nieuwe dag of week. Wie begrijpt ons niet beter dan al die andere moeders, die in hetzelfde schuitje zitten?

Ga eens lekker uit je bol, dans op de tafel, lach zoals je nog nooit hebt gelachen, blèr mee met je favoriete song in de auto, neem eens een lekker warm bad en lak en scheer die boel eens goed! Bezoek eens een festival of een avondje met vriendinnen en véél wijn! Fuck iT!!

Niemand zegt het misschien tegen je, “Je doet het goed”

“YOUROCK MAMA’S!!” Gun jezelf soms even ‘rust!’ Het is oké! ‘JE DOET HET GOED!’

Liefs,

W.

Plaats een reactie