Even voorstellen: onze kinderslaapcoach!

| , ,

Yep, ik val maar met de deur in huis: ik ben een kinderslaapcoach! ‘Ben je dan één of andere kinderfluisteraar?’ of ‘Heb je een bijzondere gave?’, zijn vragen die ik vaak krijg. Nee, helaas (of gelukkig niet ;-))! De benaming van mijn beroep klopt dan ook niet helemaal. Ik coach namelijk de ouders van de kinderen en niet de kids zelf. Ik leer ouders hoe ze hun kindje(s) optimaal kunnen faciliteren bij het aanleren van gezonde slaapgewoonten.

Wie ben ik?
Ik ben Aletta Boonstra, 34 jaar en oprichtster van Sleepymindz Kinderslaapcoaching. Ik woon in een dorp vlakbij het gezellige Groningen, samen met mijn vriend en ons zoontje Finn van twee.

Ik ben superblij dat ik de eerste prof van Kids & Kurken mag zijn! Kennis delen over slaap past namelijk exact bij mijn missie: ouders laten weten dat je geen vermoeide ouder hóeft te zijn en kinderen voldoende en goed laten slapen. Slaap is voor de groei en ontwikkeling van kinderen minstens zo belangrijk als voeding en liefde!

De aanzet tot mijn bedrijf? Victoria Koblenko!

Ons zoontje Finn bleek, na 4 maanden, geen geweldige slaper te zijn. In eerste instantie dachten we dat het tijdelijk was. De maanden erop vlogen voorbij en voor we het wisten, waren we een jaar verder met slapeloze nachten en nachtenlang wiegen, voeden en troosten. Het consultatiebureau kwam met een aantal (onbruikbare) tips en ook de huisarts kon ons niet helpen. Medische problemen waren er toch niet? En nu? Ik ontdekte dat je met deze vragen verder nergens terecht kon. Voor de borstvoeding waren er lactatiekundigen, maar op het gebied van slaap? Het was dankzij Victoria Koblenko dat ik kinderslaapcoaching ontdekte. Een item op tv ging over het feit dat zij een kinderslaapcoach inschakelde. Al snel volgden wij en ja hoor…Finn sliep binnen 3 weken weer geweldig! Dit moesten meer ouders weten! Ik volgde dan ook twee slaapwetenschappelijke opleidingen (1 Amerikaanse en 1 Australische), ik werd daarmee gecertificeerd kinderslaapcoach en richtte Sleepymindz op.

Wanneer kan een kinderslaapcoach helpen en hoe dan?

Vaak hebben ouders al van alles geprobeerd om de slaapproblemen van hun kinderen aan te pakken en zijn medische oorzaken uitgesloten. Ik werk met kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 6 jaar die gedragsmatige slaapproblemen hebben. Denk aan kinderen die hulp nodig hebben bij het in slaap vallen zoals wiegen, voeden, autorijden etc. Elke leeftijd kent zijn probleemgebieden en dus is maatwerk heel belangrijk. Daarnaast werk ik ook ‘preventief’ en bereid ik ouders al tijdens de zwangerschap voor. Een traject met mij duurt 2 tot 3 weken, waarbij ik na een intakegesprek en het opzetten van een slaapplan, dagelijks in contact sta met de ouders. Een plan maken is één ding, er consistent aan werken en volhouden is een tweede. Ik sta de ouders dan ook mentaal bij (want vermoeidheid is echt killing!), ik stuur bij en ik beantwoord alle vragen gedurende het proces.

Wat voor blogs kun je van mij verwachten?

Nu je een beetje meer van mij weet en weet wat een kinderslaapcoach doet, wil je vast weten over welke onderwerpen ik ga schrijven. Ik vertel graag meer over slaap, slaapassociaties, slaapproblemen en slaapomstandigheden. Daarnaast wil ik natuurlijk ook graag van jullie weten waarover jullie meer willen weten en lezen! Post het in de comments hieronder of op Instagram onder mijn post.

xoxo

Aletta

Plaats een reactie