Top 7 zwembad ergernissen

| , ,

Potverdikke, mijn dochter is vijf geworden. En weet je wat dat betekent?! Dat … ze … naar … zwemles…moet. Nou, moet, nee ze mag.

En zo gaan we nu al 25 weken naar zwemles. We zijn maar direct gestart, want onze meid van 5 heeft heuse watervrees. Ze gaat met geen vinger onder de douche en als er één spatje water op haar gezicht komt in bad, gilt ze het uit. ‘Handdoek!’. 
Je begrijpt…. Zwemles is horror!

Bij deze mijn ergernissen top 7:
7. Het klimaat in het zwembad is veel te heet. Ik zweet als een otter, maar ik vind het teveel gedoe om mijn jas en vest uit te doen. Alles op schoot te houden. En weer aan te doen.
6. Er lopen en kruipen mega veel kinderen rond op de plek waar je moet wachten op de meester. Hij komt de kinderen in de ‘wachtgang’ ophalen.
5. Er zijn alleen maar grote verkleedkamers; geen hokjes. En nee, daar is nooit een beschikbaar haakje. Ook geen stukje bank waar we onze billen op kunnen plaatsen. Dit betekent: staand omkleden.
4. We proberen vaak wel een stukje bank te bemachtigen en dit betekent dat er regelmatig een vuile onderbroek tussen mij en mijn kind zit.
3. Er is weinig leuk speelruimte en speelgoed voor de andere broertjes en zusjes die ook mee moeten. Wel voor een heel uur!
2. Onze zwemster wil als beloning een snoepzakje. En ja hoor, je raadt het al… dan… willen alle kinderen uiteraard ook een snoepzakje. En geef ze eens ongelijk! Maar dat betekent wel dat ik met twee stuiterende schreeuwende kinderen zit. En dat op het tijdstip van 17.30 uur.
1. Mijn dochter wil perse dat ik de eerste 9 lessen mee kijk, voordat ze geacclimatiseerd is. En weet je wat je dan als ouder moet doen? Even de schoenen uittrekken en op blote voeten lopen. Gadverdamme… overal zie ik glibberige gekleurde sporen van kindervoetjes op de tegels. Daar krioelen miljoenen bacteriën in rond. En het is door de hele breedte van de gang. Geen ontsnappen aan!

Plaats een reactie