DUOBLOG met Liesk Butter: Wat is de perfecte leeftijd om moeder te worden?

| , ,

Eigenlijk heb ik altijd al geweten dat ik jong moeder wilde worden.. maar wat is jong? Voor de één is dit 20 jaar, maar de ander vindt 25 jaar jong, en de volgende vindt 30 de perfecte leeftijd. Ik riep altijd al dat ik voor mijn 25e moeder wilde worden, geen idee waarom, maar dit is gewoon wat ik voelde! En ik kan met trots zeggen dat ik inderdaad op 21-jarige leeftijd zwanger ben geworden van mijn lieve dochter Hanna, en op mijn 22ste mocht ik moeder worden! Voor mij is dit de perfecte leeftijd, omdat ik het gevoel had er klaar voor te zijn. De perfecte leeftijd om moeder te worden is naar mijn idee niet in getallen te omschrijven. Als je er aan toe bent en alles voor elkaar hebt, dan is leeftijd niet belangrijk. Want iemand van 18 kan geestelijk volwassener zijn dan iemand van 30.

Op 18-jarige leeftijd kreeg ik een goede baan en kreeg ik een vast contract, ik leerde mijn vriend kennen en we gingen al snel samenwonen. Sommige vriendinnen van mij, hebben nog steeds geen vaste relatie of baan en zijn er nog helemaal niet aan toe om moeder te worden. Dit verschil vind ik mooi! Ik schrijf deze blog, omdat ik merk dat er wel eens opmerkingen gemaakt worden over mijn leeftijd en dat sommige mensen twijfelen of ik of andere moeders van mijn leeftijd wel een goede moeder kunnen zijn. Ik vind dit echt grote onzin. Ik durf te wedden dat de meeste moeders, ongeacht hun leeftijd hun verantwoordelijkheid nemen, en supermoeders zijn! En natuurlijk zit er wel eens een ‘rotte appel’ tussen, maar die kan er ook tussen zitten wanneer je op je 30e of ouder moeder wordt. De opmerkingen als “Een kind met een kind” of “Oh heb jij al kinderen?”. (Het is natuurlijk de toon die de muziek maakt), kunnen best kwetsend overkomen. De opmerking “Op jouw leeftijd stond ik nog in de kroeg en woonde ik nog bij mijn ouders”, is prima, maar waarom kan ik niet meer in de kroeg staan dan? Dit doen wij ook nog steeds! Niet elk weekend, maar één keer in de maand gaan we zonder kids de deur uit.

Het enige wat ik wil zeggen is: leef en laat leven.

Liefs, LISA

Klik hier voor het wederstuk van de founder Laura op de website van Liesk Butter!

Plaats een reactie