Deze mama schrijft een brief aan haar biologische moeder in Costa Rica

| ,

Lieve mama,

32 jaar geleden zag ik het levenslicht, ik kreeg de naam Olga Milady wat Rijk, wat gezegend en mijn vrouwe betekent. Ik heb het maar even opgezocht, want tot op de dag van vandaag wist ik de betekenis niet. Wel moest ik even goed nadenken of dat wel bij mij paste en ik kwam tot de conclusie dat het wel klopt. Ik ga er vanuit dat jullie met alle zorgvuldigheid deze naam voor mij uitgekozen hebben of dat ik jullie aan iemand deed denken. Het was in ieder geval iets van jullie. Dank jullie wel…. Het maakt mij uniek.

3,5 jaar later moest je mij noodgedwongen afstaan, je had geen keus, het moest! Hierin liet je blijken dat je eigen verdriet en pijn er niet toe doe deed, maar dat jouw liefde voor mij zo groot was, dat je me afstond en mij een beter leven gunde. Je maakte je los van mij, want er was geen optie, je liet me gaan en je wist dat ik er op een dag niet meer zou zijn. Voor jou werd deze nachtmerrie werkelijkheid, want op een dag was ik er gewoon niet meer. En ik kan me nu heel goed indenken dat je daarom niet meer wilde leven, het is denk ik alsof je hart uit je lijf gerukt wordt, je bent niet meer compleet en wat zal je je alleen gevoeld hebben. Je hebt deze keuze voor vier kinderen in één keer moeten maken, onbeschrijfelijk en wat moedig.

Lieve mama, ik ben nog nooit boos op je geweest, nooit maar dan ook nooit, is dat in mij opgekomen. Wel had ik een hoop vragen. Vragen die voor eens en altijd onbeantwoord zouden blijven. Maar Ik heb geleerd in de loop der jaren dat je vooruit moet kijken en dat je sommige dingen los moet laten. Ook al is dit moeilijk….Maar lieve mama wees niet bang, ik heb jou nooit los gelaten, de navelstreng zit er nog en dat zal altijd zo blijven.

Nu ik voor de 3e keer mama ben geworden besef ik steeds meer hoeveel geluk ik heb gehad. Een tweede kans, een beter leven. Mijn kinderen krijgen liefde, genegenheid, een basis en een dosis vertrouwen. Ze mogen helemaal zichzelf zijn. Ik heb het geluk dat ik ze dit samen met hun papa’s kan bieden… 

Rijk, gezegend…. ja dat ben ik zeker!

Liefs

OLGA

Plaats een reactie