Hoe combineren werkende mama’s toch alles?! Twee grote Instagrammers vertellen.

| , ,

Het gevoel ‘yeah, weer ‘n tof reisje op de planning’ veranderd toch een beetje in ‘ai, ik moet weer op reis’ nadat je moeder geworden bent. Zeker de eerste keer was het even wennen om Loet achter te moeten laten. Maar reizen is nu eenmaal part-of-the-job dus beter een manier zoeken om het voor Loet en mezelf zo aangenaam mogelijk te maken toch?!

Ten eerste vergt zo’n reisje natuurlijk veel meer voorbereiding sinds Loet er is, en probeer ik ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk voor haar veranderd (afgezien van het feit dat mama er niet is natuurlijk). De dag voor en/of na de reis probeer ik vrij te nemen zodat we lekker samen zijn en nog extra veel kunnen spelen. Ook laat ik haar altijd meehelpen met bijvoorbeeld het inpakken van de koffer en leg ik haar uit waarom ik weg moet, dat het onderdeel van mama’s werk is en dat ik haar heel erg ga missen, maar zeker weer thuis kom en dat ze er thuis met papa een feestje van mag maken. Vaak passen de opa’s en oma’s een dag op, is Pat een dag bij haar en gaat ze een dagje naar het kinderdagverblijf. Eigenlijk hetzelfde zoals ze normaal gewend is wanneer ik op kantoor werk.

Omdat ik normaal gesproken na m’n werk altijd bij Loet ben en dit niet mogelijk is als ik op reis ben probeer ik toch altijd voor een mama-loet-momentje te zorgen als ik op reis ben. Meestal laat ik een thuisblijfpakketje achter met voor iedere dag een klein cadeautje voor Loet én voor Pat. Gewoon een kleinigheidje of iets lekkers met een briefje erbij. Of ik maak (met Sinterklaas op komst en dus al genoeg cadeautjes in het vooruitzicht) een post-pakketje waarin ik Pat iedere dag een kaart voor Loet in de brievenbus laat doen zodat ze iedere dag mama-loet-post krijgt. Dat vind ze super leuk en ze kijkt er ook echt naar uit! Ik schrijf er altijd op wat er die dag komt, wat ik die dag doe en hoeveel nachtjes het nog is tot we weer samen zijn en uiteraard hoeveel ik van haar hou! 

IMG_20181026_165642.jpg


Liefs,

LAURA

Plaats een reactie