‘Waarom wij niet vaccineren? Hierom…

| ,

Kids en Kurken wil voorop stellen dat deze blog een mening is van een moeder en geen feitelijke informatie. We willen niet aanzetten tot anti-vaccineren, maar we willen blootleggen hoe mensen denken en het gesprek aangaan.

Wij, ouders van een 6-jarige gezonde meid, zijn halverwege het vaccinatieprogramma gestopt met vaccineren. Toen onze dochter vijf maanden oud was kreeg zij haar 3e DKTP-Hib-HepB en haar 2e Pneumokokken vaccin. Binnen de kortste keren na dit vaccin zat haar lijf onder met eczeem, zo erg dat haar romper elke keer vast plakte aan haar eczeem plekken. Uiteindelijk zijn we via de huisarts doorgestuurd naar de dermatoloog en kregen wij een hormoonzalf. Dit hielp tegen het eczeem, maar toch gingen wij op zoek naar de oorzaak van dit alles. De huisarts zei dat het kon komen door koemelkintolerantie en dat we over moesten stappen op sojaproducten. Dit hebben we dan ook gedaan, maar dit gaf geen verbetering qua eczeem. Ondertussen gingen wij verder met het vaccinatieprogramma.

Op een gegeven moment had ik een gesprek met mijn schoonzus en zij vertelde dat ze haar dochter (van dezelfde leeftijd als onze dochter) niet vaccineerde en waarom. Dit zette ons aan het denken en we zijn toen op onderzoek uit gegaan. We kwamen terecht bij de stichting vaccinvrij en we zijn ons daar gaan inlezen.

Als je je echt gaat verdiepen in alle voors en tegen van vaccineren, als je de verhalen van ouders hoort waarvan hun kindje vaccinatieschade heeft opgelopen, dan wens je voor iedere ouder betere voorlichting over vaccineren, zodat iedere ouder een weloverwogen beslissing kan maken voor hun kindje.

De volgende punten zijn voor ons enkele redenen om niet meer te vaccineren;

  • De wijze waarop de ziektes via een vaccinatie het lichaam binnenkomen is verre van natuurlijk. Wanneer een kind een van de kinderziektes oploopt op natuurlijke wijze, wordt dit door de slijmvliezen opgenomen en zo het lichaam in gebracht. Via druppels (bij hoesten, niesen, etc.) en speeksel (op voorwerpen die in de mond worden genomen) komt het bij een kind terecht. De ziekte komt dus heel langzaam het lichaam in, waardoor er gelijk vanaf de eerste ziektekiem gewerkt kan worden aan antistoffen. Bij een vaccinatie worden meerdere ziekten direct in de bloedbaan ingespoten, via een spier (arm of been), zodat het nog eens extra snel wordt opgenomen. Deze aanval van het immuunsysteem is dus veel zwaarder en directer dan via slijmvliezen.

  • Een gevaccineerd kind kan nog steeds de kinderziekte waarvoor hij ingeënt krijgen.

  • In vaccinaties zitten de volgende stoffen;

–        Formaldehyde

–        Neomycine

–        Polymyxine

–        Aluminiumhydroxide

–        Aluminiumfosfaat

–        Gistcellen

–        Verocellen

Dit alles staat in de bijsluiter die te vinden is op de site van het RIVM. Zoek de stoffen eens op, op internet en bedenk dan dat je dit in een gezond kind spuit. Voor iedereen even kort de RIVM-bijsluiter: we spuiten een cocktail van halfdode en dode ziektekiemen geproduceerd op apennieren in uw pasgeboren baby met nog niet ontwikkelde immuunsysteem en conserveren dit door een middel dat ook gebruikt wordt bij de vervaardiging van mdf en isolatiemateriaal. Dit is volledig veilig maar meld direct bij de arts wanneer er complicaties ontstaan die niet in de bijsluiter staan vermeld. Het vaccin beschermt tegen de ziektes, maar we bieden geen garantie dat het vaccin daadwerkelijk bij uw kind werkt. Mocht uw het vaccin besluiten niet te gebruiken, laat dit dan professioneel vernietigen zodat het niet in de natuur terecht komt.

  • Buiten dit alles zijn wij van mening dat een gezond kind de kinderziektes (zoals bof, mazelen, rodehond) prima kan doorstaan zonder nadelige gevolgen (uitzonderingen daar gelaten).

Onze dochter zal nooit meer helemaal eczeem vrij door het leven gaan. Sommige momenten gaat het heel goed en sommige momenten zit ze helemaal onder. Ook kunnen we er geen reden aan vast pinnen wat nou het eczeem veroorzaakt. Als wij terugdenken aan de tijd dat de eczeemuitbraak begon, wat de artsen ons vertelden en hoe zij niet reageerde op koemelk leggen wij persoonlijk de link naar vaccinaties. Als zij echt een koemelkallergie zou hebben, zou zij vanaf dag één al onder het eczeem gezeten hebben.

Als afsluiter wil ik iedere ouder de tip geven om als je zwanger bent het boek vaccinaties doorgeprikt te bestellen en deze te lezen. Een goed boek met duidelijke informatie over de volgende onderwerpen; reden voor vaccineren, een andere kijk op gezondheid en ziekte, veiligheid, effectiviteit en immuniteit van vaccins, bijwerkingen en alternatieve vaccinnatieprogramma’s. Het bevat een jaaroverzicht van de geschiedenis van vaccinaties in Nederland. Iedere ouder is zelf verantwoordelijk, maar kan zo een weloverwogen beslissing maken voor hun kindje, om wel of niet te vaccineren en dit zou eigen verantwoordelijkheid moeten blijven.

JANE DOE

Plaats een reactie