‘Steeds minder liefdesbaby’s en meer wensbaby’s in Nederland

| , ,

Steeds meer baby’tjes wonen alleen bij hun moeder of vader en niet meer bij beide ouders. Vrouwen gaan steeds vaker alvast voor een kindje, zonder de liefde van hun leven. Daarbij komt dat onze medische techniek ook vee meer kan en toelaat dan vroeger.

Laura founder van Kids en Kurken

Ik ben onwijs trots dat ik mijn liefde al op negentienjarige leeftijd heb gevonden. Wij hebben drie echte liefdesbaby’s gemaakt en we zijn nog steeds dolgelukkig samen. Natuurlijk kan ik hem wel eens achter het behang plakken met die kloteprogramma’s van hem zoals GOLDRUSH en die stomme bouw- of autoprogramma’s. En al helemaal als ik een verhaal van 700 woorden app en ik een simpele ‘ok’ terug krijg (overigens pas na een uur en hij zeker al 5 keer online is geweest en het dus echt wel heeft gezien). Maar we houden gewoon van elkaars leuke kanten (en ja ik krijg het warm van de foto bij dit bericht). Ik kan me wel voorstellen dat als je je liefde niet vindt en je toch ouder en ouder wordt, een liefdesbaby lastig wordt. En ook begrijp ik dat je uit emotioneel verlangen dan kiest voor een kindje. Wel zie je dat vrouwen door alle techniek sneller zelf een kind proberen te krijgen en ook op steeds oudere leeftijd. Dat is gewoon een feit. Of dit zorgelijk is? Dat is dan een ethische discussie. Ik denk gewoon dat iedereen moet doen wat hij of zij graag wilt zonder de gezondheid van een kleine in gevaar te brengen. Je leeft maar éék keer, so go for it!

Plaats een reactie