5x waarom je WEL Sinterklaas moet vieren

| , ,

Sinterklaas, je kan er niet omheen als je kinderen hebt. Al valt de invasie van de goedheiligman nog mee als je kinderen niet naar een kinderdagverblijf of school gaan. Dan kan je de schade beperken met de televisie uithouden, niet naar speelgoedwinkels gaan en vooral geen intocht of bedrijfsfeest voor kids bezoeken.  

Maar dan zijn er nog de opa’s, oma’s, ooms en tantes die jouw kind willen verwennen met een sintcadeautje. Voor je het weet wordt er elke avond ergens een schoen gezet en stroomt de speelgoedkast over. Spanning, vragen over hoe de Sint dan langs alle kinderen kan komen, niet te vergeten die godvergeten pietendiscussie (waar ik mijn handen nu niet aan ga branden, dat snap je.)

Adem in en wachten tot 5 december over gaat.. Of.. Gewoon lekker meedoen met de gekte. Want eerlijk is eerlijk, zijn we niet allemaal weer even klein als het over Sinterklaas gaat? Genieten we niet met volle teugen van de sfeer, de lekkernijen en de blikken van onze bloedjes op pakjesavond? WEL! En daarom, 5 redenen waarom je optimaal van Sinterklaas moet genieten!

1. Wie zoet is krijgt lekkers…

Need we say more?! Pepernoten zijn tegenwoordig niet alleen maar van speculaas. Stroopwafelpepernoten, chocoladetruffelpepernoten, kaneelpepernoten, ik kan nog wel even door gaan. Vooral de chocoladepepernoten met alleen maar witte in een zak. Jam. Groot inslaan en ongegeneerd snaaien. En dan hebben we het nog niet eens gehad over marsepein, schuimpjes en chocoladeletters… 

2. Vol verwachting klopt het ons hart…

Leuk dat de kids cadeautjes krijgen, maar wij dan?! Spreek met je familie af dat de volwassenen ook cadeautjes voor elkaar kopen, of dat de partners elkaar verrassen met iets leuks. Zo heb jij ook iets om naar uit te kijken. Surprises en gedichten hoeft niet eens, scheelt weer een hoop gedoe. Terwijl de kinderen spelen, test je partner de nieuwe gadget die jij net gegeven hebt uit, en bewonder jij je nieuwe horloge. Topdeal.

3. Wie stout is de roe..

Al ben ik niet perse een voorstander van “opvoeden-door-middel-van-chantage”, ik maak er wel onwijs misbruik van als Sint in het land is. Kinderen zijn doorgaans een stuk drukker in de maanden november en december. Is het niet de herfststorm, dan is het wel de gedachte aan de Sint. Maar de zin: ‘Laat Sinterklaas maar niet zien dat jij niet naar bed wil’, werkt hier. En daar maak ik die drie weken dankbaar gebruik van. Niet om angst aan te jagen, dat zeker niet. Maar vreemde ogen dwingen.

4. Twee kaatseballen in een net…

Met de feestmaand voor de deur is er niks zo fijn als de kinderkamers weer eens goed opruimen. Kies een moment uit dat de kinderen er niet zijn. (‘Mama, waarom ligt mijn ballon/happy mealspeeltje/wc rolletje met verf in de prullenbak?’). Pak een vuilniszak en selecteer. Op deze manier is er weer ruimte voor nieuw speelgoed. Als je kids nog onder de drie jaar zijn, kan het ook werken praktische cadeautjes te vragen. Een pyjama, sokken, een mooie tandenborstel. Zij blij dat ze iets uit te pakken hebben, jij weer wat tripjes naar de HEMA bespaard. En de speelgoedkast blijft wat leger.

5. Dag sinterklaasje…

Aan alles komt een eind, ook aan het sinterklaasfeest. Niet alleen op 6 december, maar ook als je kinderen niet meer geloven. En dat is soms best jammer. Als ik vriendinnen mag geloven, verdwijnt er met het geheim ook iets van de onschuld van een kind. Ze zijn dan officieel groot. En dat kan je niet meer terugdraaien. Dus: geniet er van zolang het kan!

En oke.. ik weet dat ik zei 5. Maar reden 6 is toch eigenlijk wel voor mij de allerbelangrijkste.

6. Alles is liefde

Geen uitleg nodig.

Fijne Sinterklaas!

KELLY

Plaats een reactie