De rollercoaster van het moederschap

| , ,

Als ik naar mijn dochtertje kijk dan zeg ik iedere dag tegen mezelf “wat groeit ze toch ontzettend hard”, maar in mijn geheugen lijkt het nog als de dag van gisteren dat we samen na een urenlange bevalling lagen bij te komen op de medische verloskamer van het ziekenhuis.  Onze kleine prinses werd vrijdag 23 november alweer 1 jaar! En man, o man, wat is dit jaar voorbij GEVLOGEN. Afgelopen jaar heb ik meerdere malen gehoord dat ik moet genieten van ieder moment dat ze klein zijn, want de tijd gaat zo snel. Je antwoord op zulke uitspraken altijd: “Ja,ja.. je hebt gelijk.” Maar nu eenmaal een jaar verder en ik nu dit stuk zit te schrijven op de bank denk ik ook echt terug aan al die momenten, ze gaan als een rollercoaster door mijn hoofd, zo snel lijkt het te zijn gegaan.Tijdens het moment dat ik op mijn zwangerschapstest zag dat ik zwanger was, voelde ik mezelf meteen een moeder. Het gevoel dat er een klein mensje in je buik rond beweegt is in het begin zo onwerkelijk, een droom. Maar tijdens die 9 maanden kun je jezelf al mooi voorbereiden op het moederschap. 

Afgelopen jaar als real life mum, vond ik vaak erg pittig. Het is het mooiste wat ons is overkomen en ik zou mijn leven niet verder terug willen draaien als het moment dat ik ben bevallen van onze spruit. Maar eenmaal 12 maanden verder met inmiddels chronisch slaaptekort en wallen van hier tot Tokio besef ik wel dat wij (mijn vriend en ik) als ouders toch wel een prestatie hebben neergezet. Ik vond het het moeilijkste om het ouderschap met mijn bedrijf te combineren. De webshop is natuurlijk al erg druk, omdat deze gewoon maandelijks honderden orders verwerkt en met de jaren erg populair is geworden door heel Nederland en Belgie. Natuurlijk ben ik hier erg trots op en dit was ook altijd mijn droom. Maar jong moeder zijn was ook een wens en droom van mij, en om twee dromen samen te combineren was voor mij in het begin een grote puzzel. Een poosje dacht ik erover na om de webshop te verkopen, ook omdat het mij stoort dat iedereen tegenwoordig zijn of haar ongenoegen gewoon klakkeloos op het internet kalkt zonder hier ook maar een seconde over na te denken. Maar ieder moment in je leven is een leerfase en ook door deze vervelende fase heb ik mijzelf weer volledig op de kaart gezet. De winkel is weer open en de webshop groeit met de dag gewoon verder, TROTS! Door onze prinses krijg ik steeds vaker vragen over haar kleertjes, speelgoed en of over bepaalde mommy zaken… Daarom ben ik soms stiekem aan het brainstormen over een mogelijke kinderwebshop met speelgoed en kleding voor kinderen, naast mijn huidige webshop. Voor nu heb ik het nog veel te druk, maar wat niet is, kan nog komen. Wie mij een beetje volgt weet dat de Instagram pagina hiervoor al geboren is. Het voordeel van mijn eigen zaak is dat ik veel thuis kan werken. Hierdoor kan ik tussendoor veel gaan wandelen om mijn hoofd tot rust te laten komen en doe ik weer nieuwe ideeën op voor de zaak en of voor het avond eten (haha) nee, maar serieus, wandelen met de baby is heerlijk voor je mindset! 

Tijdens de afgelopen jaar hebben wij ervoor gekozen om Kate niet naar het kinderdagverblijf te brengen. Waarom? Puur omdat Kate twee lieve oma’s heeft die heel graag willen oppassen. En daarbij ben ik natuurlijk heel flexibel met mijn werk waardoor ik makkelijk per dag mijn schema kan indelen. Ik hoor ook vaak de vraag van mensen of ik het niet jammer vind dat ik in het weekend niet meer vrij ben om te gaan en staan waar ik wil. Vind ik dat jammer? NEE! Ik was er zelf klaar mee om ieder weekend met een brakke kop in bed te liggen en ik vind het heerlijk om mijn weekenden nu te vullen met Disney films op de zondagochtenden en ik ben stiekem al best trots dat ik alle liedjes en afleveringen van baby-tv en Bumba al uit mijn hoofd ken, herkenbaar? Zelf geef ik de voorkeur om gezellig met vrienden thuis te borrelen en daarbij een lekker hapje te eten. Met vriendlief ergens dineren of gewoon om heerlijk niks te doen, dat is voortaan namelijk echt een luxe naast de drukke weken. Wat ik het afgelopen jaar het meeste heb geleerd, is om mezelf te focussen op wat voor mij zelf het belangrijkste is. Keuzes maken waarvan ik denk dat ze goed zijn en om gewoon mijn hart te volgen. Het goed voorbeeld zijn voor mijn dochter, omdat ik weet dat ze later (hopelijk) naar mij op zal kijken. Maar wat ik vooral belangrijk vind is om iedere dag te genieten, geniet van het leven, van elkaar en van alles wat op je pad komt. Want als ik nu naar mijn spelende prinses kijk die al bijna begint te lopen en haar eerste kaarsje heeft uitblaast, denk ik bij mezelf: “De tijd gaat zo snel voorbij, we moeten alle momenten koesteren.”

Liefs,

MELANIE

Plaats een reactie