Esther geeft het allerbeste MOMMY-advies

| , ,

Toen ik moeder werd, stond zoals bij elke nieuwbakken moeder mijn leven op zijn kop. Mijn hormonsters zorgden voor een volledig nieuw perspectief op het leven en zodra ik mijn baby had uitgepoept, vlogen al mijn dromen van vroeger uit het raam. Ik leek wel een ander mens. Ik koos voor een baan die onder mijn niveau was, zodat ik niet hoefde na te denken en me kon focussen op mijn baby. Ik zag het helemaal niet zitten om weer te gaan werken, maar in mijn sector (ik werk in de handel, verkoop) had ik geen keuze dan weer fulltime aan het werk te gaan. Van tevoren had ik helemaal niet gedacht dat dat een probleem zou zijn. Ik riep altijd tegen mijn partner: “Word jij lekker huispapa, dan ga ik wel werken!”. Ha, I couldn’t be more wrong! Ik wilde het liefst bij mijn kindje zijn. De intense moederliefde was in mij naar boven gekomen en ik wilde op dat moment helemaal geen carrière maken. Toch ben ik ‘netjes’ gaan werken. Ik werkte 36 uur en had dus 1 dag in de 2 weken vrij.

Langzaam kwam de honger terug. De honger naar meer. De honger naar ambities vervullen. Maar ik wist ook dat ik nog niet in de ideale werkomgeving zat én dat ik wel nog steeds tijd aan mijn dochter wilde besteden en dat kon niet tegelijk. Ik liep mezelf op dat moment voorbij. Ik gaf nog steeds borstvoeding en moest dus bijna fulltime kolven. Tot een jaar heb ik dit volgehouden. Ik wilde mijn huishouden op orde houden, wilde mijn werk zo goed mogelijk uitvoeren, ik had een sociaal leven wat aandacht nodig had EN ik wilde ook nog een mooi figuur en aangezien ik niet minder wilde eten, moest ik meer sporten. Gevolg: ontevreden omdat ik niet kon voldoen aan het plaatje in mijn hoofd. En ik was sowieso niet gelukkig met deze situatie. Ik dacht aan mijn droom van vroeger: ondernemen. Eigen baas zijn en de touwtjes in handen hebben. Maar wel in werk wat ik leuk vond om te doen en het liefste iets waar ik andere mensen ook mee zou kunnen helpen. Dat wilde ik! Maar dat was een fikse investering. Niet zozeer in geld, maar wel in tijd en energie. Toch was het vuur aangewakkerd en besloot ik ervoor te gaan. Ik startte mijn online onderneming in het coachen van moeders. Want ik vind dat je altijd een keuze hebt. Een keuze voor geluk. Een keuze om gelukkig te zijn.

Zo gezegd, zo gedaan, heb ik nu mijn eerste bedrijf geregistreerd en heb ik mijn fulltime baan ingeruild voor een baan waarbij ik een anderhalve dag minder werk, heerlijk! Zodat ik meer bij mijn dochter kan zijn. En er meer kan zijn voor mijn gezin. En tegelijkertijd kan ik werken aan mijn passie: mijn eigen bedrijf. Het leven heeft er lang niet zo rooskleurig uitgezien als nu en hoewel ik weet dat ik nu nog steeds heel druk zal zijn, weet ik wel dat ik het doe voor een groter doel: ik word er gelukkig van. En dat geeft energie in plaats van dat het energie kost. Ik mag bij mijn dochter zijn en krijg door het ondernemerschap mijn vrijheid weer terug. Mijn vrijheid om mijn ambities te vervullen en tegelijkertijd genoeg tijd over te houden om te genieten van de eerste stapjes van mijn dochter en haar eerste woordjes. Ik had mezelf geen beter leven kunnen wensen.

Liefs,

ESTHER (klik hier voor de Instagram van Esther)

Plaats een reactie