Verzamel waardevolle herinneringen. Een direct-uitvoerbaar-plan van blogster Rebecca!

| , ,

Dit is iets wat we allemaal wat meer zouden moeten doen. Waardevolle en leuke momenten verzamelen voor en met de kinders, je familie en verder iedereen die je leuk vindt. De decemberdrukte hebben we weer achter de rug, een periode voor onze goede voornemens en ook even tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar (cliché, I know, but true). Zo was afgelopen jaar een topjaar. Toch heb ik het voornemen om meer waardevolle momenten te verzamelen. Gewoon omdat de tijd al zo snel gaat. En zeg nou zelf, wat herinner jij je van je kindertijd? Al dat speelgoed, en al die spullen? Of de leuke vakanties, weekendjes weg, uitjes naar de speeltuin, zee en de Efteling?

Ik ben het type mama dat de kinderen altijd een kleinigheidje mee geeft uit de winkel. “Oh, dat spelletje is leuk om te doen… of dit past wel bij haar pop, of die auto zou hij gewéldig vinden”. Gevolg: lege portemonnee en uitpuilende speelgoedkasten. En zo ben je opeens een paar weken later de zevende speelgoedbak aan het zoeken en het speelgoed aan het sorteren. Dit is af en toe wel heel goed zoeken tussen al het McDonalds en Action spul.

2019 is “minimaliseermodus aan en  bigspendingmodus uit”. Het valt niet mee voor deze mama met twee hele grote gaten in haar handen. Daarom werd Het Grote goede voornemen voor 2019 : A. Minder spullen en B. meer plezier (ook héél goed voor de portemonnee)

MINDER SPULLEN:

 1. Zo probeer ik me bij elke winkel te ‘beheersen’, en bedenk ik me of ze het echt leuk gaan vinden.

 2. En ik bedenk me daarna hóelang ze het leuk gaan vinden.

 3. Ik ga na of het waardevol speelgoed is of een week later in de container verdwijnt.  Tot nu toe helpt het prima (lees week 1 is bijna overleefd).

Dan nu het stukje MEER PLEZIER:

 1. Elke maand een nieuwe ervaring voor de kids.

  • Een dagje door de bossen struinen

  • Blotevoetenpad (voor over een paar maandjes pas)

  • Dagje zee

  • Tropisch zwemparadijs

  • Eten bij de #Boomhuttenclub (in den haag..l supergaaf zoek maar eens op)

  • Picknicken (vereiste: 20 Graden of hoger)

  • Slapen in een zelfgemaakte hut op hun kamer of in de tuin (ook weer een zomer ideetje)

  • Circus

  • Dierentuin of een andere locatie met dieren (met dieren zit je altijd goed vind ik)

  • Dagje kindermuseum.

  • En natuurlijk zijn er vast nog zoveel dingen die ze nog niet hebben meegemaakt en dus ook nog op het lijstje erbij mogen komen.

Onze kleine jongen gaat over een paar maanden al naar groep 1, na 1,5 jaar op de voorschool, weer een stap naar de grote jongen die hij mag worden. Hij gaat komende jaren nog zo veel leren en meemaken. Daarom wil ik dat hij de leuke interessante “levenservaringen” hem vooral gaan bijblijven. Elk moment dat we samen iets leuks of spontaans kunnen gaan doen, is een ervaring op zich. Zelf ben ik ook van mening dat ze op school al het nodige (moeten) leren, maar dat ze leuke en geweldige mensen worden van de dingen die ze meemaken buiten de schoolbanken. Samen met zijn zusje en ons als ouders gaat hij nog heel veel leuke dingen beleven. We beginnen eerst maar eens met kleine stapjes in de buurt.. ooit, in de toekomst gaan we samen een hele gave lange reis maken. Deze reis willen we maken door een paar bijzondere landen heen of het nu met het vliegtuig, de auto of de camper is, moet nog bedacht worden. En natuurlijk ook in welk wereld deel we gaan starten. Maar dit lijkt me de meest geweldige ervaring die we de kinderen kunnen meegeven. De wereld door hun jonge oogjes zien, anders dan uit een schoolboek, leesboek, stripboek, film, dvd of vlogger.

Hoe gaaf is het als deze speciale momenten je kinderen mogen bijblijven en hier door later een open en ruimdenkend persoon mogen worden. Ontwikkeling begint al vanaf de jonge jaren en hierdoor worden ze ook gevormd naar de persoon die ze later worden. Dit is ook een langetermijn doel natuurlijk van mama, maar wie weet hoe snel deze uit kan komen…

REBECCA

Plaats een reactie