De ex van Shanti vermoordde hun zoon Elfin

| ,

Ruim twee en half jaar geleden ben ik mijn alles verloren. Mijn zoontje Elfin en zijn lieve oma worden om het leven gebracht door mijn ex. Ook pleegt hij zelfmoord. Het was zijn zieke en wanhopige bedoeling om mij ook mee te nemen, maar dit is niet gelukt. Ik ben hier nog met een reden. Dat voel ik meteen. Ik spreek op dezelfde dag drie dingen uit: hij krijgt mij hier niet onder, ik ga hierover schrijven en ga nu leven voor mijn binkenboef Elfin, zijn lieve oma en mijzelf. Het is een soort mantra wat ik blijf herhalen, maar ook heel helder voel wanneer ik het niet denk. Er is een knop om in mij, meteen. Ik heb een boek geschreven over Elfin, deze vreselijke gebeurtenis en daarna.

Complete shock

In de dagen erna verkeer ik in shock, maar soms is er ook emotie en voelen blijkt de sleutel om dit te dragen. Niet van de pijn wegvluchten maar continu naar het gevoel. Na verdriet is er steeds ruimte en stilte in mij. Ik denk wel 100 keer op een dag: “Wat gaat er nu in mij om? Wat voel ik nu?” Ik probeer zo thuis te blijven in mijzelf. Om het niet te verliezen door in gedachten (wat als ik dit of dat, nu zal dit niet meer en dat niet meer) te gaan. Deze gedachten die mij gek zouden kunnen maken, blijven gelukkig  weg. Ik leef in het moment en begin vrij snel met het schrijven van een blog. Een voor mij perfecte uitlaatklep om dit verlies te verwerken. Er zijn allemaal lieve mensen om mij heen die zich uiteraard afvragen hoe het nu gaat: zo kan ik ook iedereen op de hoogte houden.   

Iets meer dan een jaar na het verlies verschijnt er een boek. In dit boek schrijf ik over de relatie met mijn ex, de liefde voor Elfin die nog steeds even sterk is en hoe ik omga met dit verlies. En zie ik wat er allemaal nog wel is: liefdevolle mensen, mooie herinneringen, een leven voor mij, de liefde voor Elfin en zijn oma sterker dan ooit ervoor en ook liefde voor mijzelf. Zelfliefde is een krachtig medicijn ervaar ik. En niet alleen voor mij. Pijn is pijn. Ik weet zeker dat zelfliefde voor iedereen een positieve uitwerking heeft. Er gebeuren wondertjes, al vlak na het verlies voel ik een verbinding met het leven maar ook nog met Elfin. 

Ongekende pijn

De crematie van Elfin komt eraan en ik heb gevraagd iedereen in kleur te komen. Want een en al kleur dat was hij en dat blijft hij ook voor mij; altijd. Ook blaast iedereen op het einde van het afscheid bellenblaas naar mijn kleintje toe. Iets waar hij dol op was. Hij is en blijft mijn vreugde binkie en is in mijn hart overal nog steeds bij.
Niet vluchten voor wat gebeurd is, het verlies dragen door het te accepteren en mijzelf lieve woorden te geven. Het is ok, voel dit maar; je doet het zo goed. Wat je nu voelt is menselijk, ik hou van je. En ik knuffel mijzelf keer op keer. Ik word de mama die ik voor Elfin was en ben, nu ook voor mijzelf. Lief zijn doet wonderen. En pijn is er natuurlijk ook; het enige wat helpt is die voelen, zonder te denken. Puur voelen en accepteren. 

Op dit moment heb ik mijn tweede boek uitgegeven: de kracht van zelfliefde. Het eerste boek wat ik schreef: Elfin over liefde verlies en de kracht van jezelf, was een verwerking, een monument voor Elfin maar ook een waarschuwing voor anderen. Mijn ex was duidelijk een extreme narcist. Wat begon als sprookje eindigde in een gruwelijke nachtmerrie. Een lezeres van boek Elfin had zoveel herkenning in mijn verhaal, dat ze anoniem een berichtje stuurde naar mij tijdens het lezen. Ze was zwanger en zat nu ondergedoken omdat mijn boek de laatste druppel was geweest die zij nodig had gehad om uit haar even ongezonde relatie te gaan. Dankbaarheid en trots waren de gevoelens die ik voelde hierna. Ik wist dat dit boek er ook moest zijn voor anderen, meteen. Luister daarom altijd naar je intuïtie; ook al verklaren anderen je voor gek. Jij hebt de antwoorden in je. Jij weet alleen wat het beste is voor jou. En soms voel je dat wat goed is voor jou, anderen ook zal gaan helpen.

Zelfliefde heeft me gered

In mijn tweede boek wat een werkboek is: de kracht van zelfliefde, leg ik meer uit over thuis komen bij jezelf. Via de Selfin way: de weg naar binnen vernoemd naar Elfin. Ik geloof namelijk dat liefde niet stuk te maken is, dat heb ik ervaren. En ik geloof ook dat pijn niet op een weegschaal te leggen is. Wanneer je stress hebt, piekert, het contact met jezelf even kwijt bent, burn-out klachten hebt of iets anders; zelfliefde altijd helpt! Wanneer we allemaal van onszelf houden kunnen we ook meer van elkaar houden. Als je steeds onaardig en streng voor jezelf bent, heb je een minder leuk leven dan wanneer je leert lief te zijn voor jezelf. Ik gun iedereen om zichzelf te steunen en lief te hebben, want zelfliefde is het begin van een liefdevolle wereld!  En Elfin leeft voort in alles wat ik doe. Ik word meestal blij als ik aan het mooiste mannetje van de wereld denk. Ik vraag hem vaak vanuit mijn hart om bij mij te zijn als ik iets ga doen wat in het teken staat van zelfliefde en bewustwording verspreiden. Er gebeuren dan vaak kleine wondertjes. Daarover doe ik regelmatig verhaal in mijn blogs! Deze kun je vinden hier vinden.   

SHANTI

Plaats een reactie