Een hele speciale fotografe die langzaam de markt aan het veroveren is: Jantine Muilwijk!

| , ,

Jantine is echt een bijzondere kinderfotografe! Ze bouwt in jouw huis of kantoor een ware mobiele fotostudio. Zo tof dat jij de achtergrondkleur mag bepalen en dat iedereen wordt gefotografeerd in hun vertrouwde omgeving! Bij de shoot bij de founder van Kids en Kurken thuis, stelde ze kleine Sef erg op zijn gemak. Hij is nog geen twee jaar en vond alle indrukwekkende apparatuur spannend. Uiteindelijk heeft ze het voor elkaar gekregen dat hij plaats nam op de stip en vrolijk naar de camera keek. Haha. 

Jantine maakt mooie kinderportretten, maar werkt ook voor prachtige brands zoals MINGO en Vingino. Tijd om kennis met haar te maken!  

Hoe besloot je een zelfstandige fotografe te worden?

Sinds ik me kan herinneren ligt mijn hart bij het maken van foto’s. De fotograaf waar ik zo’n zes jaar geleden stage liep, vroeg mij na de stage nog vaak terug voor assistentie en om in te vallen als hij in het buitenland was. Het was daardoor een logische keuze om zelfstandig fotograaf te worden. Op deze manier kon ik gaan doen wat ik nu het allerliefst doe: kinderen volgens mijn visie vastleggen.

Wat voor gave samenwerkingen heb je gedaan?

Ik werk voor verschillende merken zoals Mingokids en Vingino, maar ben onlangs ook thuis geweest bij Jennifer van blogbyjenn en Liza Sips om mooie portretten te maken van hun kids. Ik vind het zo bijzonder dat ouders het vertrouwen in mij hebben en mij thuis uitnodigen. Ik ben zelf moeder en weet dat dat is niet niks is!

Wat was jouw gaafste shoot?

Ook al was ik ‘maar’ de assistent van de fotograaf, dit was zonder twijfel de shoot voor een groot kledingmerk in Italië, bij Lago di Braies. Echt te gek om met een hecht en talentvol team een week lang prachtige beelden te maken in een fantastische omgeving.

Waarin onderscheid jij je ten opzichte van andere fotografen?

Met mijn mobiele studio kom ik bij mensen, kantoren en ateliers thuis. Dat scheelt voor bedrijven een hoop gesleep en gereis naar een studio. En kinderen blijven daardoor lekker thuis in hun eigen omgeving, waar ze zich op hun gemak voelen. Ze hoeven alleen aan wat apparatuur te wennen en niet aan een hele nieuwe ruimte. Dat brengt de foto’s écht naar een hoger niveau.

Wat voor mij vooral belangrijk is? De bijzondere eigenschappen van het kind zo puur mogelijk op de foto krijgen. Daar zit altijd een hele mooie uitdaging in. Ik krijg er veel complimenten over. Het lukt dus gelukkig vaak goed!

Wat zijn jouw toekomstplannen op het gebied van jouw werk?

Het lijkt me geweldig om mijn naam aan nog meer mooie merken te binden en de studiobeelden voor hen te kunnen verzorgen. Ook wil ik nog meer mooie en bijzondere kids door het land ontmoeten en portretteren. Qua opdrachten gaat het nu al hartstikke goed, maar ben druk bezig mijn ‘exposure’ te vergroten en mijn werk aan de man te krijgen bij het grotere publiek.

Kun je uitleggen wat jouw visie en concept is dat je wilt uitstralen?

Voor (kinder)portretten en kledingmerken werken cleane, pure beelden het beste. De aandacht gaat naar waar die heen moet gaan: de kleding of het kind. Daar is geen poespas voor nodig. Ik gebruik echt goede apparatuur, omdat ik streef naar een high end resultaat. Daarbij probeer ik te vangen hoe een kind echt is. Ze moeten naar mij kijken in plaats van naar een lens.

Vanaf het moment dat ik binnen kom probeer ik op het kind te reageren hoe hij of zij dat fijn vindt. Dat is soms even zoeken. Ik laat ze zoveel mogelijk hun gang gaan, of ga in op hoe interessant ze de studio vinden. Ik krijg vaak terug van ouders dat ze het bijzonder vinden hoe positief hun kid(s) op mij reageren. Dat is heel fijn om te horen. Ik vind werken met kinderen dan ook het allerleukste wat er is.

Wil je meer weten over Jantine?! Klik hier voor haar Instagram! Doen, want dan kan je nog meer gave foto’s zien.  

Plaats een reactie