Ik heb een buikflap, weghalen of niet?

| ,

Ik ben echt blij met twee kinderen. Dat ia een voorrecht en ik mag dus niet zeuren. Maar toch had ik van te voren niet verwacht wat twee zwangerschappen met je lijf doen. Waarom heeft niemand mij gewaarschuwd? Ben ik de enige die er soms flink van baalt? Want als je een gezond kindje hebt gekregen dan mag je niet zeuren toch? 

Tijdens beide zwangerschappen kwam ik ruim 20 kilo aan. Ik heb heel veel moeite gedaan om die kilo’s er weer af te krijgen. En daar ben ik best trots op. Maar wat er overbleef was een hoop slappe huid. In kleding zie je die niet en dus mag ik voor mijn gevoel “niet zeuren” als ik op een feestje ben, want ik ben toch weer slank? Onlangs liet een bekende Youtuber zich opereren aan haar “flap” en borsten, de negatieve commentaren van andere moeders waren niet van de lucht. Ze moest zich schamen om te laten snijden in een gezond lijf. En hoe kwam ze erbij om een operatie te ondergaan als moeder van twee kids, met alle risico’s van dien. Het ergste wat ik las was dat ze een slecht voorbeeld is voor andere moeders. Dat je trots moet zijn op je lichaam dat een kind heeft gebaard. Maar die Youtuber had gewoon een enorm stuk los vel onder aan haar buik hangen, en kon er gratis aan geopereerd worden. En ik geef haar groot gelijk. You go girl! Wat ik interessant vind; Waarom veroordelen we elkaar zo als we iets aan ons uiterlijk laten doen? Is het afgunst en jaloezie? Moeten we ons lijf volledig omarmen na een zwangerschap? Of genieten we er stiekem van als die ooit zo slanke kennis de zwangerschapskilo’s er maar niet af krijgt. 

Ik heb besloten: ik ga niets aan mijzelf laten doen. Ik ben geen bikinimens en ben door gezond eten slanker dan voor mijn zwangerschappen. En de modetrend is toch high waisted. Waar ik wel van baal zijn twee grote bruine vlekken op mijn wangen. Elke dag factor 50 smeren mocht helaas niet baten. Zwangerschapsmasker, oftewel melasma. Na de zoveelste opmerking van “je hebt daar een vlek!” (Ik draag door de week geen make-up) besloot ik naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Ben inmiddels bijna €300 lichter en de vlekken zitten er nog steeds… 

En jij? Accepteer jij je lichaam helemaal na je zwangerschap? En ja, alles valt te relativeren. Maar toch… baal je stiekem ook wel eens?

ANKI 

Plaats een reactie