5x Zo’n moeder word ik echt niet

| , ,

Vroeger (lees: in het kinderloze tijdperk) hoorde je mij nog vaak zeggen: ‘Zo’n moeder word ik echt niet!’ Zo’n op en top moeder die alleen maar tijd en aandacht heeft voor haar kind en niet meer voor haarzelf. Nu ik een baby heb van acht maanden moet ik zeggen dat er toch het één en ander veranderd is. In deze blog neem ik jullie mee in de veranderingen die ik ben ondergaan. Ineens werd ik toch een moeder die…  

#1 … haar interieur verandert na het krijgen van een kind

Waar ik altijd erg bezig was met mijn interieur en leuke accessoires in huis, verdwijnt nu de ene na de andere accessoire de kast in. Het huis moet nu vooral praktisch zijn. En met praktisch bedoel ik: het speelkleed ligt standaard in de woonkamer op de grond net als de babygym. De wipstoel staat in de woonkamer en op de eettafel staat een mand vol met slabbers en spuugdoeken. Op het aanrecht staat een flessenrek met Isa’s flesjes en een pot flesvoeding. In plaats van interieurproof zwart-wit kaarten aan mijn fotorek hangen daar nu felgekleurde foto’s en knutselwerkjes van Isa… Maar, mijn favoriete cactus blijft echt staan. Ook als Isa gaat kruipen. Eén keer prikken en ze raakt hem niet meer aan, toch?! (hoe lang houd ik dit vol…)‘

 #2 … gekleurd speelgoed koopt voor haar kind

Isa krijgt alleen maar zwart-wit en houten speelgoed‘. Toen ik zwanger was, kocht ik alles zwart-wit, want al die felle kleuren, die komen er bij mij echt niet in! Een tikkeltje oudroze kon er nog net mee door. Toen Isa geboren werd, kwam daar steeds meer verandering in. Mijn hippe zwart witte boxmobiel maakte plaats voor een vrolijk kleurrijk mobiel dat nu nog steeds een echte eyecatcher is in de woonkamer. Maar Isa vindt het prachtig, wat wil je nog meer. En ik biecht op, ik kocht zelf voor Isa een knalroze babypop (sorry aan degene aan wie ik verteld heb dat ik deze cadeau heb gekregen).

#3 … veel praat over haar kind en foto’s laat zien

Pff, altijd die verhalen van moeders over hun kinderen, kunnen ze nou echt nergens anders meer over praten? Nee dus. Ik ben zelf ook besmet. Wanneer iemand mij iets vraagt over Isa, komt er automatisch een glimlach tevoorschijn en begin ik vol trots te vertellen. Met veel moeite moet ik me bedwingen om niet automatisch mijn telefoon uit mijn broekzak te grissen om haar vrolijke koppie te laten zien. Of dan toch, ‘kijk, dit is ze!’

#4 .. alleen nog makkelijke kleding aantrekt

Waarom zou ik me anders gaan kleden als ik moeder ben? Nou, Isa spuugt nogal veel en ik moet me soms weldrie keer per dag omkleden. Mijn mooie items blijven daarom maar in de kast hangen, want het is toch zonde om die te vaak te wassen. Dan maar weer die lekker zittende sweater of dat oversized t-shirt. En shoppen voor mezelf? Dat moet ik echt weer eens gaan doen. Maar ga ik winkelen om mezelf eens goed te verwennen, kom ik thuis met een compleet nieuwe garderobe voor de kleine. Tja… 

#5 … haar kind voor de TV zet of een iPad geeft

Vrienden met kinderen die bij ons op visite komen, hebben altijd een iPad bij zich. En als ze twee kinderen hebben, dan dus ook twee iPads. Oké schat, zo worden wij echt niet. Ons kind gaat met houten blokken spelen en lekker buiten ravotten. Dit vind ik overigens nog steeds echt zo. Maar toch. Soms is het wel verdomde handig als je even kunt koken zonder een jengelende baby in de box, die wel rustig blijft met Nijntje op TV. Oké vooruit dan. Maximaal één aflevering per dag, tien minuutjes. Of twee… 

LOTTE (klik hier voor haar Instagram)  

Plaats een reactie