Mijn babygirl ontmoette meerdere keren die stomme processierups

| , ,

Zo hoor je nooit het woord: processierups. En zo vliegt hij je om je oren. LETTERLIJK. Ik heb er nog nooit één gezien, maar al inmiddels vier weken last van ze. Ook mijn dochtertje van één jaar zit van top tot teen onder de jeukende bultjes. Ik had zelfs de dokter gebeld omdat ik niet zo goed wist wat ik ermee aan moest en zag het al gebeuren dat ze zichzelf helemaal open krabte. Maar eignlijk kan je er niks aan doen. Alles op 60 graden wassen, check! Met plakband over de bultjes heen gaan zodat de haartjes die er evenueel nog zitten afgetrokken worden… Check! Zelfs dubbel met een kleding roller. Mila vond het eigenlijk wel grappig en denkt dat kledingrollers bestemd zijn om over je huid te rollen in plaats van over de kleding. 

Onze eerste ontmoeting…

Onzichtbaar was jij als rupsje voor ons, maar je hebt ons zeker een aandenken gegeven waardoor we zelfs ‘s nachts aan je moesten denken. Toch viel het deze keer wel mee en waren we er vrij snel vanaf.  Het deed mij denken aan mijn zwangerschap (ik had zwangerschapscholestase en daarbij erg veel jeuk). 

De tweede date

Jij hebt ons verrast toen we in een pretpark waren. Spontane ontmoeting en dit keer was onze huidreactie wat erger. Later las ik dat de plaag ook in Nederlandse pretparken te vinden is dus wij blijven voorlopig even weg. Sorry, geen geslaagde tweede ontmoeting. 

Derde knuffelrondje

Driemaal is scheepsrecht dacht jij kleine haarbal! Ik heb géén idee waar je verstopt zat maar deze keer zat met name Mila helemaal van top tot teen onder de bulten. Van haar hoofd tot aan haar kleine teentje, zoveel bulten dat het de waterpokken leek, maar die heeft ze al gehad. Bij mij was mijn rug mooi gevlekt en jeukte als een malle. Weer álles in de was gegooid, weer met de kledingroller in de weer geweest en dit keer ook veel gebruik gemaakt van pure Aloe Vera gel tegen de jeuk.

Laatste ontmoeting (hopen we)

We begonnen je net weer een beetje te vergeten en daar was je weer! Het was 34 graden deze dag en Mila en ik zijn gaan zwemmen. Jij zat natuurlijk weer in een van de eikenbomen naar ons te loeren en hebt wederom je haren losgegooid toen wij voorbij liepen. Dit keer heb ik er zelf wat meer last van dan mijn dochtertje (gelukkig!) en moet me enorm inhouden niet te krabben. Inmiddels zijn we nog aan het bijkomen van de laatste ontmoeting en met spanning aan het wachten tot ons processievriendje weer zijn haren in de wind laat wapperen. Ik doe mijn best bomen te ontwijken maar dat gaat helaas niet altijd. Ook het bos en het pretpark zijn plekken waar wij even wegblijven.  Gelukkig gaan we over twee weken op vakantie en hopen we dat de Italiaanse rupsen ons wat minder lastig vallen.

Hebben jullie dé ultieme tip tegen de jeuk van uitslag van de processie rups? Voor nu, blijven wij even lekker binnen! 

EVELINE (klik hier voor haar Instagram) 

Plaats een reactie