Wat als je als kraamverzorgster zèlf moeder wordt…

| , ,

In mijn eerste blog vertelde ik dat ik sinds mijn zesde heel graag kraamverzorgster wilde worden. Die droom is sinds drie jaar uitgekomen. Daarnaast had ik nog een droom, en die is op 22 oktober ook uitgekomen. Jaren lang droomde ik ervan om zelf moeder te worden…

Na acht jaar verkering zei mijn vriend op kerstavond het mooiste wat die kon zeggen: ‘Zullen we voor een kindje gaan?’. Op 1 januari ben ik gestopt met de pil. De eerste week van maart had ik een super leuk gezin waar ik werkte. Ik had heel veel honger, dus ik at nog lekker mee met de carpaccio, filet american en salami. Want ik kon toch nog niet zwanger zijn zo snel? Met de kraamvrouw had ik een enorme klik en ze wist dat we ‘bezig’ waren. We hadden samen een plannetje bedacht zodat ik even alleen was met de verloskundige die op visite kwam. Aan de verloskundige vertelde ik waar ik ‘last’ van had. Na het aanhoren van mijn verhaal zei ze: ‘Jij klinkt hartstikke zwanger, wil je hier even testen?’

Op dinsdag 5 maart zat mijn werkweek erop en was ik vrij. Ik deed een test en ja hoor, 3+! Ik schoot gelijk vol want… IK WORD MAMAAAAA! De eerste 20 weken gingen super, ik voelde me zo top! Er zat een klein wondertje in mij. Vanaf het eerste moment wist ik zeker dat het een meisje was. En dat werd bevestigd. Het werd met 24 weken zwaar, daardoor stopte ik met werken. Ik genoot ondanks de harde buiken en pijn toch van mijn mega lange verlof. Op 22 oktober was het eindelijk zo ver, ik werd ingeleid met 38+3 weken. Door mijn werk wist ik precies hoe alles zou gaan. Dat gaf veel rust, ik was super relaxt en had er echt zin in… Kom maar op met die bevalling!

Na een snelle en vlotte bevalling werd onze dochter Vive geboren. Wat een geluk! Zo bijzonder. Ik had niks aan de bevalling over gehouden en voelde me super goed. De volgende ochtend mochten we naar huis en daar begon mijn kraamweek. Een collega uit mijn team kwam bij mij werken. Het was heel raar om nu zelf de kraamvrouw te zijn. Ik merkte deze week hoe fijn het is om iemand in je huis te hebben die het draaiende houdt. Om verwend te worden met een ontbijten op bed. Om samen te douchen en daarna terug in bed te kruipen om vervolgens uren lang huid op huid te liggen. Deze week heb ik oprecht genoten! We hebben een grote vriendengroep, dus iedere dag kwam er wel veel bezoek over de vloer. Ik vond alles gezellig en leuk, want ik voelde me goed. Dit kwam ook omdat Vive ‘s middags even drie uurtjes naar beneden ging zodat ik even goed kon slapen. Een echte aanrader!

Nu ik alweer een tijdje werk merk ik verschil. Ik weet nu hoe het is om zwanger te zijn, om weeën te hebben en borstvoeding te geven. Én ik snap nu waarom het ‘s ochtends een bende in huis is. Maar wat het me vooral gebracht heeft is het medeleven en de emoties. En dat lees je in de volgende blog.

KRAAMVERZORGSTER ROSE (klik hier voor haar Instagram)

Plaats een reactie