Mama Marloes heeft irritante passagiers aan boord van het vliegtuig…

| ,

Als stewardess heb ik natuurlijk met heel veel en vooral verschillende passagiers te maken. Het is voornamelijk heel erg leuk. Soms ook niet, wanneer er onbeschoft tegen je gedaan wordt, en geloof me, dat is nogal eens het geval. Maar vaak is het ook heel erg grappig. Achteraf. Als je je uniform niet meer aan hebt. En je zit in je hotel. Met wijn. Dan is het lachen.

 • Een passagier vroeg aan mij of ik een zakje wilde weggooien. Wat er in zat was warm. En vloeibaar. Het zat in een ‘kotszakje’. Need I say more? Ik heb vriendelijk verzocht dit zelf te doen.

 • Ouders die de poepbroek van hun kind op een stoel verschonen. Waar over een paar uur gewoon weer een ander zit. Jakkie!!

 • Het gebied rond de stoel van een bepaalde passagier zag eruit alsof er een tornado had gewoed. Overal papiertjes op de grond, klokhuis van een appel, lege verpakkingen, en vieze luiers, lege flesjes.

 • Het kan gekker. Ik heb ooit een onderbroek gevonden aan het eind van een vlucht. Een onderbroek. Lag onder een stoel. Ik wil het niet weten….

 • Mensen die vragen of jij weet hoe laat hun vlucht naar Milaan gaat, aankomende juli/ trein naar Eindhoven vertrekt/ waar het dichtstbijzijnde pinautomaat is op AirPort Delhi en waarom de vlucht van ome Cor naar Benidorm vertraagd was. En dan kwaad worden als je het niet weet.

 • Kinderen die blootsvoets door het vliegtuig rennen. Vies! Gevaarlijk! Hou op!

 • Een passagier die bij binnenkomst zo oud en fragiel is dat je natuuuuuurlijk helpt met die te zware koffer in de bagagebak tillen en zee kopjes water komt brengen voor vertrek en natuurlijk drie keer de tas naar beneden tillen voor de medicijnen. Maar die bij aankomst als eerste van boord is. Kwiek als een hoentje. Zelf de koffer dragend en huppelend door het gangpad. Wat?

 • Ik krijg heel vaak de vraag waarom wij geen babymelk aan boord hebben. Maar waarom neem je dat zelf niet mee? Ik begrijp dat écht niet!

 • Heeft u ook glutenvrije cake/ vegan pasta/ havermelk voor in de koffie/ biologische kwark/ suikervrije chocomelk/ alcoholvrije prosecco/ verse gemberthee? U zit in een vliegtuig. Niet in uw lokale hipsterbar.

 • Over een bar gesproken; zijn wij niet. Er wordt nogal eens om meerdere drankjes gevraagd. ‘Mag ik een koffie, een sprite en een rode wijn? En oh, doe ook maar een appelsap.’ Dorst much?

 • Wilt u kip of vegetarisch? ‘Ja lekker, doe maar vis.’

 • Appelsap of jus d’orange? ‘Ja lekker, ananassap.’

 • Wilt u een eitje of een pannenkoek als ontbijt? ‘Ja lekker, vegetarische pasta graag.’

Goed. Je begrijpt mijn punt. Maar echt, de beste baan van de wereld. Maar echt!

En dit neem ik op de koop toe.

MARLOES

Plaats een reactie