Papa Eddy: “Mijn vrouw Kimberley had een verrassing thuis, ik was daar echt compleet overdonderd!”

| ,

Papa, wie ben jij!?

Mijn naam is Eddy Wobben (31) en ik ben woonachtig in het mooie Waalwijk, samen met mijn vriendin Kimberly en onze 3 kinderen Ramos (3), Charly (0) en Bobby (0). Naast mijn gezin run ik samen met Kimberly ons bedrijf Newborn Fit Mama en sinds afgelopen jaar ook onze personal training studio ‘EDDY Personal training’. Mijn werk voelt niet echt als werk, maar meer als mijn (grootste) hobby. Het liefste ben ik elke dag in de weer om mensen te helpen om hun lifestyle doelen te realiseren. Eén van de leukste dingen hieraan vind ik de diversiteit. Zo kan ik hele dagen werken aan een nieuw programma, workout video’s opnemen, recepten bedenken en bereiden, mails beantwoorden en het schakelen tussen onze webdesigner, ICT, VA, video editor, collega trainers en nog veel meer. Daarnaast geeft het mij een fantastisch gevoel dat wij mogen bijdragen aan de gezondheid van mensen. Mensen die zich uiteindelijk fijner voelen, gelukkig zijn en meer energie hebben. Naast mijn werk breng ik het liefst zoveel mogelijk tijd door met mijn gezin. Ik hou van de dagelijkse simpele, kleine dingen zoals elke dag wakker worden met koffie op bed, samen douchen, leuke activiteiten doen of lekker eten maken. Tot slot kan ik erg genieten van een pot voetbal, vrienden en een biertje op zijn tijd.

Hoe reageerde jij toen je hoorde dat je papa werd?

De eerste keer weet ik nog goed. Ik kwam thuis van mijn werk en Kimberly had het huis versierd met roze en blauwe ballonnen en slingers. Ik stapte binnen en zag de tranen van blijdschap en geluk in haar ogen. Ik was overdonderd, intens gelukkig en heb de hele nacht wakker gelegen.

Onze tweede zwangerschap is gevoelsmatig nog maar kort geleden. Het was een zaterdagmiddag in oktober. Kimberly voelde zich niet heel lekker en we zouden ’s avonds naar een feestje gaan. Tijdens het sporten (ik was denk ik net 10 minuten bezig) stuurde Kimberly mij een berichtje dat ze zich niet lekker voelde en of ik naar huis wilde komen. Toen ik thuis kwam zat ze met een zwangerschapstest op de bank. Weer tranen van geluk. Ze was in verwachting van onze twee dochters Bobby en Charly. We waren niet zoals bij Ramos bezig om zwanger te worden, dus dit kwam uiteindelijk als een dubbele verrassing.

Hoe ervaarde jij de zwangerschap van jouw vrouw?

Intens mooi, bijzonder, maar ik was vooral ontzettend trots op Kimberly (eigenlijk kan ik het niet echt omschrijven met een aantal woorden, omdat het voor mij veel meer was dan dit). Ik vind Kimberly altijd mooi, maar tijdens haar zwangerschappen vond ik dit nog extra. Beide zwangerschappen waren heel bijzonder. Bij Ramos ging de zwangerschap en bevalling voorspoedig. Bij Bobby en Charly was het een medische zwangerschap met veel ups en downs en uiteindelijk de vroeggeboorte bij 30 weken.

Hoe zijn jullie op de namen gekomen van jullie kindjes?

Wij waren samen op vakantie op Ibiza en zaten lekker te eten ergens op de hoek van een leuke straat. We hoorden regelmatig de naam Ramos toen we op het eiland waren. Vanaf dat moment waren we het er unaniem over eens, dat mochten we ooit een zoon krijgen, we hem dan Ramos zouden noemen.

Bij de volgende zwangerschap moesten we ineens twee namen verzinnen. We wisten voldoende leuke jongensnamen, maar meisjesnamen was een ontzettende puzzel. Ik vond Bobby heel stoer, krachtig en sexy en Kimberly vond dit bij Charly. Samen stond dit ook nog eens heel cool en zo geschiedde. We hebben er bewust voor gekozen om beide namen te laten eindigen met een Y, zodat hier geen onduidelijkheid over zou bestaan.

Wat vind je het mooiste aan het vaderschap en wat het zwaarste?

Het mooiste als vader is de lach van mijn kinderen. Elke dag word ik wakker met ze en elke avond voor het slapen gaan geef ik ze een kus. Ik spreek dan van binnen mijn zegen over ze uit en hoop dat ze lekker slapen.

Het zwaarste? Ik vind het minder slapen en weinig tijd hebben voor jezelf pittig. Cliché maar waar, alles wat je ervoor terug krijgt doet dit beiden teniet.

Wat wil je jouw kind meegeven? Wat vind jij belangrijk

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen doen wat ze echt willen doen. Vaak worden dromen gezien als onrealistisch en niet haalbaar. Graag breng ik ze bij dat ze voor hetgeen moeten gaan we ze echt willen, zonder bezig te zijn met de beperkingen of consequenties. Daarnaast geef ik mijn kinderen graag mee om open minded te zijn. Niets is gek of vreemd, maar wellicht anders dan ze soms gewend zijn. Oordeel en veroordeel niet te snel. Wees dankbaar en geniet!

Wat heb je voor tips aan andere vaders-to-be?

Mijn eerste tip: gewoon doen. Natuurlijk is het goed om je in te lezen, maar in praktijk zullen dingen toch anders gaan. Elke baby of kind en situatie is anders. Doe vooral wat dichtbij jezelf en je partner ligt.

Mijn tweede tip: blijf communiceren over alles. Hoe meer je bespreekt, hoe beter jij jouw baby of kind, maar ook elkaar leert begrijpen in deze nieuwe ingrijpende situatie.

Mijn derde tip: geniet van alle momenten! Cliché, maar zo waar. Iedereen zegt altijd dat de kids zo snel groot zijn en voor je het weet zitten ze op school. Ik dacht altijd dat zal wel. Inmiddels kan ik hierover meepraten. Ramos gaat volgend jaar al naar het basisonderwijs. Echt bizar hoe snel dit voor mijn gevoel is gegaan!

Mijn vierde tip:werk aan je kracht- uithoudingsvermogen en daarmee algehele fitheid. Hoe fitter je bent, hoe meer energie je hebt voor alle andere dingen!

EDDY

Plaats een reactie