Dit speelgoed moet je in huis hebben! Waarom? Lees mee

| , ,

Speelgoed heeft ieder kind nodig. UNICEF stelt zelfs dat het een kinderrecht is om te kunnen en mogen spelen.

Wat doet speelgoed voor een kind?

Door met speelgoed te spelen is het kind allereerst uit de realiteit en plezier aan het maken. Goed voor welbevinden en welzijn. Daarnaast leert het kind er veel van. Ook worden vaak allerlei zintuigen geprikkeld. Ten derde is een spel spelen eigenlijk een sociale ontmoetingsplek. Het kind leert andere kinderen en volwassenen kennen. De kinderen blijven op deze manier met anderen in contact en leren elkaar écht kennen. Daarbij is het een fijne bijkomstigheid dat kinderen zo leren met elkaar en met regels om te gaan.

De speelgoed van het jaar verkiezing is (h)eerlijk onafhankelijk. Zij nomineren alleen speelgoed van échte waarde voor het kind. Vandaar dat Kids en Kurken ieder jaar met hun samenwerkt. Wij mochten speelgoed mee beoordelen. Lees je mee?!

Tip 1

DOTS BFF armbandenset (geschikt voor 8 en 9 jaar oud)

Kunnen spelen, dat is het recht van ieder kind. En speelgoed testen, dat is toch de droom van ieder kind?

Aan ons de eer om Lego Dots te testen. Lego Dots is geen spel, maar is meer bedoeld om te knutselen en daarmee de creativiteit van je kind te prikkelen. Het bestaat uit een aantal gekleurde basisarmbandjes waar je met behulp van allerlei gekleurde kleine steentjes in verschillende vormen mooie creaties van kan maken.

Ik kende Lego eigenlijk alleen van die kleine steentjes waar je vooral niet per ongeluk op moet gaan staan. Lego Dots was voor mij nieuw. De twee experts van 8 en 6 haar oud hier in huis kenden het ook niet, maar kwamen er na wat onderling overleg achter dat een paar meisjes op school dit speelgoed al hebben. Al bekend of niet, het is een slimme zet van Lego om ook kinderen met andere interesses aan te spreken. Bij ons in huis staat namelijk een enorme voorraad aan Lego steentjes stof te happen en er wordt zelden naar omgekeken. Het knutselen van eigen armbandjes is natuurlijk niet nieuw. Maar wat wel onderscheidend is aan Lego Dots is dat je heel makkelijk keer op keer je eigen ontwerp kunt maken.

Het openmaken van de vrolijke verpakking Lego Dots zorgde direct al voor veel plezier. In het overzichtelijke doosje zitten allerlei kleine zakjes met gekleurde kleine platte Lego steentjes. Deze gekleurde steentjes bestaan uit verschillende tinten roze, paars, blauw, geel en groen en hebben verschillende vormen. En daarbij heb je nog vijf basis armbanden in verschillende kleuren die je kunt versieren. De kleine Lego steentjes klik je heel eenvoudig op de basis armband en haal je er in een handomdraai ook weer vanaf.

Om te kunnen beginnen moesten alle Lego steentjes natuurijk eerst perfect op kleur gesorteerd worden. Vervolgens kregen grote broer Sol en ik de opdracht om een armband na te maken van het voorbeeldboekje. Eigen interpretatie was in de eerste ronde een no go, maar gelukkig mochten we van de kleine directrice Loa in de tweede ronde de armbanden naar eigen ontwerp versieren.

De volgende dag hebben Sol en Loa vol trots hun zelfgemaakte armbanden omgedaan naar school. En de afgelopen dagen zijn er regelmatig nieuwe ontwerpen in elkaar geknutseld.

Lego Dots. Leuk voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar, goed om de creativiteit te prikkelen en heel leuk om samen te doen. Wij zijn fan!

Tip 2

Avonturen met Mario starterset (geschikt voor 6 en 7 jaar oud)

Wat een ontzettend leuk combinatie van Lego en Super Mario! Ook voor papa’s en mama’s is het erg leuk om de oude tijden weer opnieuw te beleven. Vernieuwend en creatief speelgoed!

Voor het in elkaar zetten van het parcours heb je de app nodig. Deze set bevat namelijk geen bouwboekjes. In de app kan je ook verschillende parcours bekijken en nabouwen. Ook kan je je eigen creaties opslaan en de punten bijhouden.

Het poppetje van Super Mario is interactief en registreert kleuren, sensoren en hoogteverschillen. Doel is dus om zoveel mogelijk muntjes te verzamelen. De tijd gaat lopen zodra je in de buis staat. In 60 seconden moet je over je parcours springen, rennen, vliegen en een Bowser junior verslaan. Alle acties worden weergegeven op het LCD-scherm van het Super Mario poppetje. Zodra je de finish bereikt hebt, zie je hoeveel munten je hebt verzameld. De app is tijdens het spelen niet perse noodzakelijk, maar geeft wel extra informatie waar je je munten mee hebt verzameld tijdens het parcours.

Zodra je kind bekend is met Mario dan is deze set ook al geschikt vanaf 4.5 a 5 jaar. Het Lego bouwen is namelijk niet moeilijk en het parcours kunnen kinderen al snel zelf veranderen.

Je hebt de starterskit nodig om andere uitbreidingen te kopen. Dit omdat daarin je interactieve Mario poppetje zit.

>
Mama, ik wil nog een keer!

— Loek, 4.5 jaar oud

Zoals je hebt gelezen is Kids en Kurken helemaal vóór Lego. Erg leuk om onze tip 1 en 2 in de decembermaand te geven.

Stem jij hier ook mee op jouw favoriete soeelgoed?! Je kan nog meedoen tot 1 november, én je maakt kans op genomineerd speelgoed! Hurry!

Plaats een reactie