Heeft mijn 6-jarige zoontje diabetes?

| | ,

Al een paar dagen maakte ik mij zorgen om onze oudste zoon. Hij was niet zichzelf. Hij dronk ineens ontzettend veel water en maakte daardoor ook veel nachtelijke bezoekjes aan het toilet. Daarbij at hij meer dan normaal, maar viel toch af. Nadat ik dit uitgesproken had naar mijn man, zijn wij een eetdagboek gaan bijhouden van drie dagen. Voordat we eraan begonnen, wilden we eerst weten wat ons zoontje woog en wat zijn lengte was. Hij is zes jaar en woog voordat we alles gingen bijhouden 19.4 kilo en hij was 120 centimeter. Dit was net aan gemiddeld als je naar z’n BMI kijkt.

Eetdagboek

7 a 8 bekers water

1 beker ranja

2 kopen thee

Ontbijt

Havermout pap met frambozen

3 crackers pindakaas

1 stop hoest

Fruit moment

Kiwi en handje blauwe bessen

Lunch

3 boterhammen ( 1 vleeswaren, 2 pindakaas)

1 cracker pindakaas

Fruitmoment

3 mandarijnen

Iets van snoep

Avond eten

pasta met salade (3x opgeschept)

Vla

Halve beker water voor het slapen gaan

Zoals je ziet, eet hij echt ruim voldoende en niet ongezond. Hij drinkt echt veel. Gemiddeld 10 tot 12 glazen op een dag, terwijl een kind gemiddeld 1,5 liter per dag drinkt. Het eetdagboek van drie dagen stopte net voor het weekend. Door Corona wat in deze tijd speelt, zijn we de dagen een beetje kwijt. We hielden hem in de gaten en zouden maandag onze ongerustheid delen met de huisarts.

Maandagochtend

Mijn zoon stond aan mijn bed en ik vond Milan er erg slecht uitzien, nog erger dan de dag ervoor. En met de gedachte dat ik de huisarts ging bellen, wilde ik weer weten wat hij woog (voor de duidelijkheid zijn gezichtje was nog smaller, donkere ogen en zag grauw). Mijn vermoeden klopte: hij was een halve kilo afgevallen in vijf dagen tijd.

Meteen om 8 uur in de ochtend hing ik aan de telefoon. Dit werd een telefonisch consult in verband met de maatregelen rondom Corona en de aantal patiënten die ze per dag toelaten op een spreekuur. Nadat de huisarts alles had aangehoord, wilde hij graag dat Milan de volgende dag langskwam op het spreekuur.

Dinsdagochtend

Ons bezoek stond om kwart voor 11 gepland. De huisarts wilde graag bloed afnemen door middel van een vingerprikje om zijn glucose te meten. Deze bleek aanzienlijk hoog. Ook wilde hij zijn urine controleren. Daar werd glucose in opgemerkt. Milan werd meteen doorgestuurd naar de kinderarts in het ziekenhuis. Met ook de mededeling dat hij waarschijnlijk suiker heeft en dat ze hem daarop gaan testen. De rollercoaster voor deze 6-jarige kanjer ging beginnen. Hij werd opgenomen voor één tot drie dagen. En heb ik je al verteld dat ik zelf 39.2 dagen zwanger ben?

WORDT VERVOLGD….

ROMY

Plaats een reactie