Sanne kreeg een mooi kerstcadeau onder de boom

| ,

Thuisbevalling 26 december 2018

Eerste Kerstdag was op het eind. We zaten te grappen op de bank. “Als hij vannacht komt, dan hebben we een mooi pakje onder de boom”, zegt Erwin. “Als hij jouw humor heeft, luistert hij ernaar”, grap ik terug. “Maar dan houden we het geheim. Mooie verrassing voor de kinderen, opa en oma”. We hadden op Tweede Kerstdag een kleine kerstbrunch om 10.30 uur georganiseerd, omdat we het rustig wilden houden vanwege de komst van de kleine man. Ik was de 21e uitgerekend, dus hadden de kleine man al verwacht

Om 00.15 voelde ik mijn eerste echte wee. We schoten keihard in de lach: “Zal het?” We hadden een beetje paniek, want jongste dochter was ontzettend verkouden en werd constant wakker. Ondertussen zetten de weeën door. We deden de muziek ietsje harder. De Top2000 was op. Ik ving dansend de weeën op. “Nou”, zegt Erwin, “Ik ga bellen, want volgens mij luistert de kleine man echt naar mij”. Dochterlief was gelukkig in diepe slaap gevallen en kon toen heerlijk naar bed.

Daar was verloskundige Suzanne. Na een controle had ik 4,5 centimeter ontsluiting. “Breek mijn vliezen maar”, grapte ik, “dan zijn we zo klaar”. “Is goed”, antwoordde Suzanne. Na het breken van mijn vliezen zat ik vlug op 8 centimeter ontsluiting. “Goh, je hebt nog gelijk ook!”. Ze belde vlug de kraamhulp. Toen zij er was, werd het een beetje stil. De baby bleek uitgebreid te zitten poepen. Ik veranderde van zij en toen ging het rap. Onze wens was dat Erwin zelf de kleine kon opvangen. Dus hup snel handschoenen aan en onder toeziend oog van Suzanne, ving Erwin onze zoon op. Wat een prachtig moment. Djamey Lennon was geboren om 4.18 uur. Na een lekkere voeding bij mama lag hij helemaal tevreden bij ons.

Wat hebben we genoten van de “verbaasde gezichten”. Oma dacht zelfs dat we een vriendin hadden ingehuurd om hun voor de gek te houden. Betere kerst hadden we ons niet kunnen voorstellen. Na de Brunch gingen we even heerlijk bijslapen.

SANNE

Plaats een reactie