Het sturen van een kaartje is weer helemaal hip, verstuur ‘m vanaf Greetz!

| | ,

Je kent vast wel de uitspraak: “Alles komt weer een keer terug”. Wat ooit hip was, vervaagd, maar krijgt een comeback. Zo is het ook met kaartjes versturen. De kaart is weer op zijn retour. Mede door Corona is de kracht van de kaart weer ontdekt. Voor ouders zijn er ontzettend veel redenen om een kaartje op de bus te doen: een verjaardag, behaald examen, huwelijk, geboorte (klik hier voor tips bij het maken van deze kaartjes), bedankje of zomaar. Want van een kaartje wordt iedereen toch blij!?

Een review van Greetz

Wij gaan sowieso een kaartje sturen naar oma om te bedanken voor al haar liefde en tijd. Ze is zo ontzettend lief met de kinderen en verdient het echt om even in het zonnetje gezet te worden. Wij mogen Greetz uittesten en reviewen. Het blijkt dè plek met mooie (geen standaard of traditionele) kaarten die je gemakkelijk vanuit huis kan aanpassen en personaliseren, vanaf desktop of telefoon maakt geen verschil.

Een grote collectie kaarten

Een kaartje voor oma uitzoeken blijkt nog niet zo makkelijk. De oudste twee meiden (9 en 7 jaar) zoeken mee. De collectie is uitgebreid, er zijn namelijk meer dan 6000 kaarten, dus de keuze is reuze. Er komen kaartjes voorbij met rijmpjes van Lief Leven, Fiep Westendorp en Paperclip. De kinderen en ik besluiten dat het leuk is als we zelf een kaart ontwerpen met fotomateriaal van ons gezin.

Een gepersonaliseerde kaart, roept herinneringen op

Het menu heeft duidelijke keuzes. Binnen een paar klikken, ben ik van wenskaart, bedankt, eigen ontwerp, bij collage. We klikken op ‘bewerken’ en scrollen door de galerij naar persoonlijke foto’s. We kiezen er veel. Foto’s van haar zoon, schoondochter en vier kleinkinderen met vrolijke gezichtjes en gekke posities, maar altijd breed lachend. Ook komt er een foto van oma voorbij. Perfect. Daar lacht ze op haar aller hardst. Die moet in het midden van de kaart. Samen met de kinderen halen we verhalen terug van de vakanties, etentjes en uitjes. Grappig dat gelijk de herinneringen terug komen.

Toegevoegde tekst en stickers

We schijven op de binnenkant dat we blij met haar zijn en dat we uitkijken naar nog meer mooie momenten. We kiezen een lettertype dat op een net handschrift lijkt, met vrolijke krulletters. We kunnen de kaart helemaal naar wens maken. Mijn oudste dochter Nikki klikt op stickers en wil graag de binnenkant versieren. Typisch iets voor haar. Doet ze ook in haar schriftjes. Er komen allerlei koppen voorbij van ‘dieren’ tot ‘Kerst’, maar Nikki klikt op ‘liefde’. Ze drukt een mondje op de binnenkant en maakt het groter. Aan de andere kant een hartje. Wat werkt dit easy. Binnen een paar minuten is de kaart af en kijken we alle drie tevreden naar het resultaat. Het ziet er liefdevol en kleurrijk uit.

De combinatie met een cadeautje

Als we op ‘verder’ klikken, kunnen we kiezen hoe groot de kaart mag zijn. We kiezen natuurlijk de allergrootste voor een onuitwisbare indruk. Ook mogen we een gekleurde envelop kiezen. Mijn dochter Lola staat erop dat we een roze envelop aanklikken. We stemmen ermee in. Als we weer ‘verder’ gaan, kunnen we kiezen of we de kaart willen combineren met een cadeautje. “Wat leuk!’, zeg ik. “Ja, dat doen we”, concludeert Nikki.

De woorden chocolade, bloemen en ballonnen schieten voorbij. Maar je kan ook kiezen voor een mooi boek, flesje wijn of taart. Omdat onze oma een snoeperd is, doen we er een doos Merci bij. Daar houdt ze van. Vooral de reepjes met nootjes erin. Je kan een account aanmake, maar ook als gast kan je een kaartje versturen. Ik ben vooral van dat laatste. Weinig werk, en snel afgerond.

Binnen een tel krijg ik een mailtje met de bevestiging van de bestelling. De kinderen vragen wanneer oma het binnen heeft. Ik zeg: “Morgen heeft ze het al in huis”. Er komt een glimlach op de gezichtjes van Lola en Nikki. “Morgen verwacht ik een telefoontje van oma”, giechelen we.

We kunnen niet wachten!

Stuur jij deze week ook een kaartje naar iemand die je dierbaar is?! Naar wie?

Plaats een reactie