Ik eet met smaak een haring èn snickers, ben ik zwanger?

| ,

Mijn nieuwe liefde

Ik leerde Eric kennen via collega’s. Ik vond het toen een aardige jongen, maar meer niet. Dit heb ik hem toen ook duidelijk gemaakt. Toen mijn relatie van bijna 9 jaar eindigde en ik bij mijn ouders ben gaan wonen, vroeg hij me om samen wat leuks te gaan doen. “Nouja waarom ook niet?”, dacht ik. Hij stelde voor om naar Eindhoven te gaan om te winkelen. Daarna aten we een hapje in een restaurant. Ik wist me in het begin totaal geen houding te geven, omdat ik het allemaal maar vreemd en nieuw vond dat “daten”. Ondanks dat ik bloednerveus aankwam, wist hij me snel op mijn gemak te stellen en hadden we verder een hele leuke dag. Dit was zeker voor herhaling vatbaar. We spraken steeds vaker af. Hij woonde op zichzelf en uiteindelijk was ik meer bij hem, dan thuis bij mijn ouders.

Eric was vrachtwagenchauffeur van beroep en kwam soms 2 á 3 nachten per week niet thuis. Ik weet nog dat mijn moeder zei: “Lian jij alleen thuis? Je bent helemaal geen type om alleen te zijn.” Dat klopte wel, maar ik vond alleen zijn ergens heerlijk. Even tijd voor mezelf. Doen en laten 2 á 3 keer per week in plaats van rekening houden met anderen. De dagen dat hij dan thuis was, kon ik echt enorm genieten. Zo bleef de relatie leuk en speciaal. Mijn vriendinnen vonden dat ik best wel snel weer aan een nieuwe relatie begon. Mijn vorige relatie was pas twee maanden voorbij. Maar ze wilden geluk voor mij, en ze zagen dat ik zéker gelukkig was.

Anticonceptie

Tijdens mijn menstruatie kreeg ik altijd erge migraineaanvallen. Dan lag ik drie dagen in bed en kon ik niets meer. Dit was al vanaf mijn eerste ongesteldheid. Het leek mijn moeder goed om een afspraak te maken bij de huisarts. De arts stelde voor om te starten met de dianepil. Dit gaf enorme verlichting. Na één jaar was deze pil niet meer te verkrijgen en stapte ik over op Jasmin. Helaas beviel deze pil allesbehalve goed. Ik had weer dagen aan een stuk hoofdpijn. Ik wilde zo snel mogelijk met deze pil stoppen. Ik keek toen op het internet naar andere oplossingen. De alternatieven die ik vond spraken me eigenlijk niet aan, maar ik moest iets, want die migraineaanvallen wilde ik niet meer. Ik heb toen weer een afspraak gemaakt bij de huisarts. Zij vertelde mij over de Nuvaring. Hetzelfde idee als de pil, alleen breng je de ring in en haal je deze drie weken latere, met je stopweek, er weer uit. De Nuvaring beviel goed. Deze ring heb ik jaren gebruikt, zonder enige problemen.

Opeens kreeg ik na mijn stopweek, toen ik de Nuvaring weer in bracht, een enorm brandend gevoel van binnen. Dit was echt niet prettig. Ik belde direct de huisarts op. Ze wist mij te vertellen dat dit een bijwerking kon zijn bij langdurig gebruik, gezien ik de ring al 9 jaar gebruikte. De huisarts adviseerde om even één maand te stoppen. Toen ik de ring eruit haalde, was het brandende gevoel meteen weg. Na een stopmaand bracht ik opnieuw de ring in, met wederom hetzelfde gevoel van binnen. Ik haalde het er gelijk weer uit. Eric zei: “Het is niet anders, dan gebruiken we een condoom.” Lekker is anders, maar ik wilde op dat moment ook niet zwanger raken van iemand waar ik zo kort mee samen was. Ik had daarnaast ook een menstruatiekalender op mijn telefoon die aangaf wat mijn vruchtbare dagen waren en wanneer ik mijn menstruatie weer kon verwachten.

Ben ik zwanger!?

Op zaterdag 18 augustus 2018 gingen we naar een feest. Ik had daar wat drankjes genuttigd en die avond hadden we seks zonder condoom. Ik heb de dag erna in mijn app gekeken en zag dat mijn eisprong woensdag was geweest en ik niet meer in mijn vruchtbare dagen zat. Daarbij leek het me vrij sterk dat ik na zo lang anticonceptiegebruik meteen zwanger zou raken. Niets was minder waar. Ik voelde me de week voordat ik ongesteld moest worden echt doodmoe, tot grote ergernis van Eric. Ik deed niets anders dan slapen op de bank. Die zondag had ik enorme zin in braadharing (nu eet ik dat vaker, dus viel bij mij het kwartje nog niet). Meteen na die braadharing at ik een Snickers. Ik had nog geen flauw vermoeden. Eric daarentegen vond het erg vreemd en zei: “Lian, je bent toch niet zwanger hé?” Waarop ik zei: “Nee, ik eet vaker braadharing”. Ik moest die dinsdag ongesteld worden. Die nacht ervoor droomde ik over een positieve zwangerschapstest. Ik kocht die ochtend erop een zwangerschapstest. Ik plaste er naïef overheen, legde de test op de wasbak en ging verder met mijn huisroutine. Vijf minuten later keek ik op de test en kreeg ik de schrik van mijn leven. Het was niet eens een licht plusje, maar een dikke vette plus! Ik schrok me kapot.

LIAN

Plaats een reactie