Hotspot voor het gezin in Twente: glamping bij VillaTent

| ,

Wij vinden het als gezin belangrijk om herinneringen te maken. Dat is belangrijk voor mij als ouder, maar ook voor mijn kinderen. Iedere maandag op school mogen ze vertellen wat ze van het weekend hebben meegemaakt. Ze vertellen dan boeiend over watergevechten, zwempartijen en buitendiners. We willen dat zowel wij, als de kinderen het naar de zin hebben. En geloof het of niet: dat kan! Ik ga je vertellen hoe ik, de oprichtster van Kids en Kurken, dat doe!

Een weekendje weggaan biedt de gelegenheid om iedereen te laten genieten. Wij boeken dit soms zomaar zonder reden. Maar soms juist voor bijzondere momenten die we graag met de kinderen vieren. Even tijd voor elkaar. Ik let op veel dingen bij het boeken. Ook zoek ik al veel vooraf uit. Dat zorgt voor een zorgenvrij weekend volop genieten.

villatent

Tips

Verschillende Accomodatie

Ik probeer te variëren in accommodatie, zodat we iedere keer een andere ervaring op doen. De ene keer zitten we in een bungalow en de andere keer in een tent. Glamping in een luxe Villatent zoals deze heeft absoluut mijn voorkeur. Ook omdat daar vaak airco, een koffieapparaat en een BBQ met buitenzit (en hangmat!) aanwezig zijn. Daarnaast is er een goede douche en wc in de tent. Natuurlijk luister ik ook naar de meningen van de andere gezinsgenoten. Als we er niet uit komen, doen we de meeste stemmen gelden of we trekken een lootje.

Activiteiten ondernemen

Het is ontzettend fijn als er veel activiteiten en speelmogelijkheden zijn op het terrein zelf. Deze organisatie heeft dat altijd goed geregeld. Ze hebben de keuze uit 40 unieke verschillende bestemmingen (binnen en buiten Nederland). Bij ons mag een zwembad in de warme maanden absoluut niet ontbreken. We hebben ook graag animatie op de camping. Kijk hier voor goede voorbeelden. Zo zien de kinderen een ander gezicht, worden ze leuk vermaakt en hebben papa en mama even heerlijk tijd voor elkaar. De kinderen doen er magische spellen, toffe dansjes of maken uitgebreide knutsels. Het scheelt dat ik dat dan niet meer zelf hoef te doen ;). Ik merk ook dat ze daar snel vriendjes en vriendinnetjes maken. Een speelafspraak hierna is bij ons gewoon geworden. Als hele gezin vinden we het leuk om minigolf te spelen. Maar vorige zomer hebben we ook klauter- en kabelbanen overmeesterd. Echte gezinsactiviteiten. Daarnaast is voor ons ook belangrijk dat er speelmogelijkheden zijn waar onze kinderen zelf naartoe kunnen, zoals een zandbak, speeltuin, waterkraan of schommel- en duikelrek.

villatent

Eten Voor ouders én kinderen

Elk weekendje weg, eten we één keer op de camping of het terrein zelf. Daar is vaak voor ieder wat wils. De kinderen lusten er altijd wel wat. Ook merk je dat deze restaurants op de kinderen gericht zijn, wat fijn is. Er zijn spelletjes, speelgoed en kleurtjes en kleurboeken aanwezig. Zo houden ze het nèt even wat langer vol aan tafel. De andere avond van het weekend gaan we meestal naar een restaurantje met goede recensies in een nabij stadje. Echt lang dineren met meerdere gangen of bijvoorbeeld oesters, lukt ons niet met kinderen, maar we proberen wel af en toe een goede Thai of een restaurant met verse pasta’s en pizza’s op te zoeken.

Maak een lijstje voor daar

Voordat we een weekend weg gaan, zoek ik alle informatie over het stadje en de omgeving op het internet. Ik wil precies weten wat de hotspots zijn, wat je in de omgeving allemaal kan ondernemen en waar de lekkerste eettentjes zitten. Natuurlijk houd ik daarbij de prijs-kwaliteit verhouding in het achterhoofd. Ik maak er dan een overzichtelijk lijstje van in mijn telefoon. Ook de adressen kopieer ik erbij. Super handig!

villatent

In de auto

We gaan meestal met de auto naar de accomodatie. Soms zijn we bijna 3 uur onderweg. Dat vinden kleine kinderen lang. Wij hebben kinderen van 2, 4, 7 en 8 jaar oud. Voor ieder kindje hebben we een vakjesorganiser over de stoel gehangen. In ieder vakje zit verrassing: tractatie, spelletje, kleurtjes met een kleurplaat, een paar stickers of autobingo. Als ze het ècht niet meer volhouden mogen ze even op de telefoon en tablet.

Maak een lijstje voor later

Ik maak altijd lijstjes met mooie, bijzondere of fijne accommodaties of campings die ik tegen kom. Ik kom de meest toffe plekjes tegen als ik er niet naar op zoek ben. Handig om dit lijstje er later bij te pakken als het weer een keertje tijd is voor een familieweekend. Neem de tijd om een goede keuze te maken. Kijk ook goed waar je in welk seizoen wilt zijn. De ene accommodatie is leuker in de zomer en andere weer in de winter. Houd ook rekening met feesten en feestdagen.

villatent

Mijn gevonden pareltje

De Villatenten op deze camping zijn één van mijn favoriete plekjes. En heeft een speciaal plekje in mijn hart. Vooral het waterspraypark en het kabouterpad vonden onze kinderen te gek en is geschikt voor alle leeftijden! Ook fijn in het naseizoen. We hebben genoten van een weekend in de natuur en met vermaak om de hoek. Het animatieteam van Villatent vermaakte a onze kinderen van hele verschillende leeftijden. Knap! Als ik jou was zou ik deze plek in jouw telefoon zetten. Nog handiger is de post op Instagram op te slaan bij het vlaggetje, zodat je het altijd bij de hand hebt.

Veel plezier ouders!

Aantal sterren volgens ons

LAURA

Plaats een reactie