Mijn zus is het gezag over haar baby kwijt, ik heb haar baby geadopteerd

| ,

Eerder deelde ik ons verhaal. De baby van mijn zus is vanaf de geboorte weggehaald bij moeder. Vanaf de eerste rechtszaak is het steeds een rollercoaster geweest. De kleine (inmiddels alweer 2 jaar) mocht uiteindelijk bij ons blijven. Maar natuurlijk houd het daar niet mee op. We hebben nog meer rechtszaken gehad en onlangs zijn ouders het gezag kwijt geraakt. Althans dat is het advies van de kinderbescherming en jeugdzorg, het is alleen nog wachten op de rechtszaak. De voogdij en gezag gaat in de toekomst naar mij, maar ligt nog even bij jeugdzorg.

Met de kleine meid gaat het heel goed

Van een meisje van 1800 gram, dat niet kon slikken en daarom sonde kreeg, is het een sterk dametje geworden. Wel is ze snel overprikkeld, daarom doen we alles rustig aan. Maar dat het een stuk beter met haar gaat dat is één ding wat zeker is. Ze noemt mij mama en ziet mijn twee pubers als haar grote broers. Ze is erg trots op ze.

Twee jaar lang heeft ons leven totaal op zijn kop gestaan

Want wie had gedacht dat er nog een klein, onwijs lief meisje bij zou komen?! We hadden natuurlijk een slaapkamer te weinig en zodra we hoorden dat ze voor altijd bij ons mocht blijven, zijn we ook verhuisd. Er is nu ook mooie grote tuin waar ze kan spelen. De omgang met ouders gaat redelijk. Inmiddels zijn zij uit elkaar en komt vader eens in de twee weken en moeder eens in de maand langs. Het is zo bijzonder om een klein afhankelijk meisje op te zien groeien naar een vrolijke, eigenwijze peuter….

JANE DOE

Plaats een reactie