Mijn moeder past op Liv, ze belt me op, dat doet ze eigenlijk nooit…

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Melissa schrijft een reeks op Kids en Kurken over haar sterrenkindje Liv. Hieronder staat de eerste delen.

Ik ben zo in een roes dat ik niet eens in de gaten heb dat Liv niet huilt en grijs ziet

De kraamtijd met Liv*

Kleine Liv vindt de babyspa niets

Het is eind december en van mijn vriendin krijg ik samen met onze andere vriendin een ochtendje babyspa cadeau. Liv gaat samen met haar twee toekomstige BFF’s lekker bubbelen. Het vrij bewegen in het water vindt ze heerlijk en ik vind het leuk om naar haar getrappel in het water te kijken. Na afloop krijgen de drie dames een babymassage. Waar de andere twee lekker ontspannen genieten en hun massage ondergaan, krijst Liv werkelijk de hele tent bij elkaar. Ze vindt het echt vreselijk. Ik besluit daarom de massage te stoppen en haar eerder aan te kleden. Zodra ze aangekleed in de maxicosi ligt, valt ze als een blok in slaap.

Het is op Eerste Kerstdag dat ik in de gaten krijg dat Liv toch wel vreselijk veel huilt

De Kerst breekt aan en samen met Jack heb ik de kerstboom opgezet. Liv vindt alle lichtjes interessant. We vieren Kerst bij ons thuis met pakjes onder de boom. Ook Liv wordt verwend. Ik heb voor haar leuk servies gekocht van Pieter Konijn voor als ik haar strakjes de eerste hapjes ga geven. Ik heb er ook een rammelaartje bij gedaan en van oma krijgt ze een armbandje met haar naam erop. Het is Eerste Kerstdag als ik in de gaten krijg dat Liv toch wel vreselijk veel huilt. Ze is die dag niet stil te krijgen en huilt de hele middag èn avond. Er zit vrijwel continu iemand met haar op schoot, want alleen dan valt ze soms in slaap. “Ja, ze huilt veel, maar misschien zit ze wel in zo’n baby sprongetje of is ze niet helemaal fit. Geen idee”, denk ik. Ik schenk er niet zoveel aandacht aan. 

We vieren Oud en Nieuw bij ons thuis met vrienden

Aan het begin van de avond vieren we “Kinder Oud en Nieuw”. We steken sterretjes aan, ze krijgen kinderchampagne uit een wijnglas en roosteren marshmallows boven de vuurkorf. Omdat het erg koud is buiten, ligt Liv binnen in de box en gaan we om de beurt even bij haar kijken. Elke keer als er iemand is gaan kijken, hoor ik: “Ze huilt nog steeds”. We besluiten het daarom maar te laten voor wat het is en blijven binnen. We leggen Bob, Jack en hun vriendinnetje op bed. Liv wil wederom niet slapen en blijft bij ons beneden. Om 23.30 uur valt ze eindelijk in slaap en leg ik haar in haar bedje. We luiden het nieuwe jaar in en vertellen elkaar dat we zin hebben in de toekomst met zijn vijven. Er is zoveel veranderd afgelopen jaar. We hadden vorig jaar niet kunnen bedenken dat we hier nu zouden staan met drie kinderen op bed. We zijn gelukkig. 

Liv spuugt nog redelijk veel en huilt steeds meer

Ze overstrekt zich vreselijk. Ik moet over een paar dagen naar het consultatiebureau voor haar inenting en zal het dan gelijk navragen. Ik vermoed dat ze reflux heeft, dus ik maak me geen echte zorgen. In het ergste geval krijgt ze er medicatie voor. Als we met de jongens van Arno zijn bedrijf uit eten zijn voor het nieuwe jaar, slaapt Liv bij mijn moeder. Om 23.00 uur belt mijn moeder op. “Melis ze huilt al de hele avond en ze heeft al zoveel gespuugd. Ik heb geen droge kleertjes meer”. Ik maak me zorgen. Mijn moeder belt echt nooit als ze op één van mijn kinderen past. Het feit dat ze alweer de hele avond huilt, terwijl ik het gezellig heb, doet me pijn. “Ik moet echt met haar naar de huisarts”, besluit ik.

Nu weigert Liv ook steeds vaker de fles….

Op een nieuwjaarsborrel bij mijn schoonouders de volgende dag, huilt Liv wéér ontzettend veel. Ze weigert nu ook steeds vaker haar flesjes op te drinken. Mijn schoonvader zegt tegen Arno: “Jullie gaan toch wel even naar de dokter met haar toch? Ze huilt wel erg veel!”. Nadat ze weer een hele fles uitspuugt, ben ik het zat. Dit kan niet meer. “Ze moet iets voor haar reflux krijgen”, vind ik. De volgende dag maak ik een afspraak bij de huisarts voor de dag erna. Ik ben benieuwd wat ze op het consultatiebureau zullen zeggen van haar en wat ze weegt. Ook wil ik horen wat ze van haar ontwikkeling vinden. Naar mijn idee loopt dat achter. Het lijkt zelfs wel of het stilstaat…

Lees HIER het vervolg

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

MELISSA

Plaats een reactie