Plotseling was de schermcode van de telefoon van mijn man veranderd

| ,

Wil je niets missen, klik HIER en volg Kids en Kurken op Instagram

Ik kijk al jaren in de telefoon van mijn man. Niet omdat ik hem niet vertrouw, maar omdat ik het leuk vind om te lezen wat hij allemaal met vrienden doet en zegt. Ik moet vaak lachen om de hilarische foto’s of posts die ze delen. Mannenhumor. Ik doe dat vaak als hij naar de wc is. Volgens mij weet hij niet dat ik dit doe. Vandaag was echter alles anders. Mijn leven veranderde binnen één minuut.

Ik zat op de bank en greep de telefoon van mijn vriend

Ik tikte 123456R in. Waar normaal het scherm van de lock gaat, gaf de telefoon aan dat het de verkeerde code was. Ik herhaalde de code nogmaals. Ik wist zeker dat dat de code was. Weer niet goed. Een derde keer moest ik niet doen, dan ging er een blokkade op voor 1 minuut. Ik kreeg het warm en liep rood. “Wat is er in hemelsnaam aan de hand?”, dacht ik in paniek. Ik voelde dat er iets niet klopte. “Waarom zou je in hemelsnaam de code van je telefoon veranderen? Dan heb je iets te verbergen”, concludeerde ik. Ik voelde me misselijk worden. Roman kwam terug uit de wc en glimlachte naar mij. Zijn telefoon lag op de bank. Hij deed het in zijn broekzak en nam plaats naast me.

Wat moest ik zeggen?

Roman vroeg of we uit eten zouden gaan. Ik knikte instemmend. “Moet ik naar zijn code vragen?”, vroeg ik me af. Ik staarde eventjes voor me uit. Ik wist voor het eerst in mijn leven niet wat ik moest doen. Ik besloot het even te parkeren. Roman reserveerde bij de Italiaan. En ik besloot het dan ter sprake te brengen. Roman belde de oppas voor onze dochter Rianne (2 jaar oud). De hele dag hield Roman zijn telefoon bij zich. Dit deed hij anders nooit. Dat ding lag voorheen overal te slingeren. Ik wilde er zo graag nog eens op kijken. Ik wilde een andere logische code proberen. Ik wilde perse een kijkje in zijn telefoon. Hij had een geheim. Ik wist het zeker.

We zaten bij het raam in het restaurant

Roman en ik bestelden pasta carbonara en een fles goede rode wijn. Ik viel gelijk met de deur in huis. “Roman, waarom is de code van je telefoon veranderd?!”, schreeuwde ik bijna. Nu was het Romans beurt om te verkleuren. “Aih, er is dus echt iets ergs aan de hand”, dacht ik. En dat bleek. Hij biechtte op dat hij een affaire had met een collega. De bus ramde me volledig. frontaal. Boem. Zo. Daar lag het op tafel. Het was dus echt zo. Roman ging vreemd. Hij probeerde niet eens een smoes te verzinnen of zich eruit te liegen. Ik snikte. Roman keek me aan en wilde mijn hand pakken. Ik trok weg. Gooide mijn servet op tafel en liep het restaurant uit naar huis.

Ik weet het even helemaal niet meer

Wil ik weten hoe lang het gaande is? Wil ik alles weten? Wil ik hem vergeven? Gaan we scheiden? Hoe moet het met Rianne? Er zijn zoveel vragen. En eigenlijk wil ik helemaal niets. Ik wil dat het is zoals vroeger. Voor die vreselijke dag. Voor dat vreselijke moment. Mijn hele leven is veranderd, zonder dat ik dat wilde. Ik weet niet wat ik moet doen. Maar er moet binnenkort iets gebeuren. Dat snap ik ook wel. Ik ben doodsbang. Mijn toekomst staat op het spel. Mijn leven ligt in duigen. Kies ik de makkelijke weg? Ga ik op mijn gevoel af? Ik ben zo hopeloos. En in volledige tweestrijd.

24 gedachten over “Plotseling was de schermcode van de telefoon van mijn man veranderd”

 1. Ten eerste, wat je waarschijnlijk ook wel weet, is het niet netjes om in de telefoon van je partner te snuffelen. Dit is gewoon privé, ook binnen een relatie. Ten tweede, nu weet je, ook door zijn eerlijkheid dat hij een relatie met iemand anders heeft. Ga in gesprek met je partner, wat wil hij wat verwacht hij en wat ook belangrijk is, wat wil jij en wat verwacht jij? Jullie hebben samen een kind. Hoe zien jullie de toekomst? Praat er samen over. En komen jullie er niet uit of jullie willen beiden iets anders dan is er maar één oplossing. sterkte!

  Beantwoorden
  • Dus degene die ”snuffelt” is niet netjes, en degene die vreemdgaat maar het ”eerlijk” zegt wordt geprezen om zijn eerlijkheid? Echt de omgedraaide wereld dit.

   Beantwoorden
  • niet netjes ?als ze niet gekeken had had ze nog niet geweten .en wie weet wie er nog meer is ze zou een geslacht ziekte kunnen oplopen.een code die de partner niet weet is vaak geheimen voor de partner en vaak is het niet veel goed?

   Beantwoorden
  • Stiekem in de telefoon van je partner zitten en het ook nog goed praten vind ik zo kinderachtig.
   Zeg gewoon dat je hem niet vertrouwde en ja hij bleek dan ook niet te vertrouwen maar als je je zo gedraagd jaag je iedere man weg. Omdat je blijkbaar onzeker bent.
   Ik zou hem wel dumpen want hij wist blijkbaar wel dat je in zijn tel. zat te kijken en dat is verraad dat kun je nooit meer herstellen.
   Neem je tijd om eroverheen te komen en ik raad je aan om de volgende keer nooit meer stiekem in de tel. van je partner te kijken ,ben open en eerlijk tegen elkaar en spreek af dat ieder in de telefoon vande ander mag kijken..
   Ikzelf heb nooit de behoefte gehad een relatie is gebaseerd op vertrouwen.
   Succes verder en je kindje is nog jong die weet dadelijk niet beter mocht je gaan scheiden.

   Beantwoorden
 2. Vreemd gaan laat je jezelf maar één keer gebeuren. Als iemand vreemd gaat, dan vindt die persoon het op een of andere manier leuk en spannend om te doen en dan is de kans groot dat deze persoon het weer gaat doen, vooral als je het deze persoon vergeeft. De persoon in kwestie komt er mee weg… dus waarom zou die het niet nog een keer doen? Enige oplossing is jezelf beschermen door weg te gaan bij deze persoon en steun van familie en vrienden te vragen in deze moeilijke tijd en je leven herpakken.

  Beantwoorden
 3. Binnen een relatie hoor je altijd open en eerlijk te zijn. Mijn vrouw kent de codes van al mijn apparatuur en omgekeerd. Dat je al stiekem moet kijken vertelt mij al dat er iets mis is in de relatie.

  Mijn vrouw weet alles van en over mij en vice versa. Mijn verleden, mijn relaties enzovoort. Communicatie is het toverwoord en als dat niet kan met een open vizier is er in mijn ogen iets goed mis.

  Beantwoorden
 4. een zoontje van 8 maanden toen.
  Een onderbuik gevoel liegt niet.
  hier ooit opgebiegt, relatie verder gegaan, affaire ook. 1.5 jaar heeft het in totaal geduurd. Er achtergekomen omdat onderbuik gevoel zei dat ik in de telefoon moest kijken toen hij stomdronken thuis kwam.
  1 week afstand genomen, hij wilde niets met haar. Na 1 week gepraat over hoe of wat met&na de scheiding en uiteindelijk de keuze gemaakt om verder te gaan met voorwaarden.
  telefoonlocatie op mij telefoon, foto’s bij weggaan, relatietherapie en open communicatie.
  Nu nog steeds samen zoontje ondertussen 4 en een prachtige dochter erbij van 15 maanden.
  Ons heeft het alleen maar sterker gemaakt en vertrouwen is voor 99% terug.

  Beantwoorden
 5. Allereerst vind ik het nogal “goed praten” dat je stiekem in de telefoon van je partner zat terwijl hij naar ze wc ging elke keer.
  Zeg dan gewoon eerlijk hoe het zit; ik voelde me onzeker en checkte af en toe zijn telefoon.
  Own It girl! Ik heb het zelf 2 keer in 6 jaar gedaan, heb mijn vriend er ook wel eens op betrapt dat hij in mijn telefoon zat. Maar ik ga er niet om liegen. Vind het ook niet erg als hij het doet, want ik heb niks te verbergen.

  En ja.. dan is het balen dat hij vreemd gaat.. kut! Voor mij zou het exit zijn. Ik zou niet iemand hoeven die mij zo verraad. Die kun je nooit meer vertrouwen. Eens een vreemdganger.. dan doet hij het vaker. En zo niet, dan is toch het vertrouwen helemaal weg.

  Beantwoorden
 6. Praat met hem! Vraag hem naar de reden waarom hij een affaire heeft. Misschien is het wel omdat jij hem veel minder aandacht hebt gegeven dan dat hij verdient. Op wat voor manier dan ook. probeer eerst een te achterhalen waarom. Als het is omdat jij iets niet kan of hebt gedaan kun je bij jezelf te rade gaan of dat een argument is waar je een kunt werken. Een kind zet je wereld op je kop. Je moet tijd voor elkaar BLIJVEN maken. Vecht voor elkaar, dan komt alles goed!

  Beantwoorden
 7. Mijn ex zat altijd in mijn foon, ik nooit in die van hem, hij had vingerherkenning, kon er dus ook niet in. Altijd had hij de foon bij zich of lag op de kop…geluid uit. Een onderbuikgevoel werd bevestigd toen wij vorig jaar 3 weken amper contact hadden (woonden niet samen). Op zijn klusadres had hij een week lang vrij spel met een vrouw waarvan de man de hele week van huis was, vrachtwagenchauffeur. Het zou 1 x gebeurt zijn bij haar thuis totdat ik bij hem thuis ook nog een condoom aantrof. Geprobeerd het een plek te geven maar een leugenaar blijft een leugenaar. Dus denk goed na🙏

  Beantwoorden
 8. Alsof de wereld onder je voeten weg zakt, alsof je in een nachtmerrie bent beland. Alles dat je voor lief nam, blijkt in een mum van tijd verandert.
  Hier een man die stiekem af sprak met andere vrouwen, na een paar jaar ben ik erachter gekomen. Hij zou naar de psycholoog gaan, dat wilde hij, want hij wilde het systeem waar hij uit kwam doorbreken. En hij wilde zijn jonge gezin niet kwijt.
  Twee jaar later; hij gooit de handdoek in de ring en wil scheiden. En ik ben klaar met vechten. Om hem rouw ik niet, wel om het gezin waar ik van gedroomd had. En voor mijn peuter, die hier de dupe van is.
  Probeer het uit te praten. Als jullie willen kan een relatietherapeut jullie helpen om te kijken naar wat jullie wel hebben, ipv wat jullie niet hebben.
  En als dat niet gaat, of als de wil er niet is, stop er dan mee. Voor jou, voor je gezin.
  Heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

  Beantwoorden
 9. Vreemdgaan is respectloos. Doe jezelf het niet aan dat je bij m blijft en altijd op je hoede bent of het niet nog een keer gebeurt. Sla je vleugels uit en gun jezelf een kans op nieuw geluk.

  Beantwoorden
 10. het kan toch zijn dat je huwelijk (huidige relatie) belangrijker is – praat erover – een mens is maar een mens, zelfs een man. Het is niet onmogelijk dat samen blijven op den duur voor allen beter is

  Beantwoorden
 11. Als je denkt dat je samen nog een toekomst hebt is mijn advies om er wel heel erg goed over te praten en hem niet weg te laten komen met vergeten en vergeven of de kwestie dood zwijgen. Ik las eens een tip van een relatietherapeut: eerst een lang, goed gesprek over jullie relatie, ook zijn kant laten vertellen. Daarna, als jullie samen besluiten er voor te gaan kun jij 1 keer per week een kwartier lang vragen stellen waar hij eerlijk op moet antwoorden. En verder wordt er niet over gepraat. Zo voorkom je dat je gek wordt van alle vragen maar ook dat jullie gesprekken alleen nog daarom draaien en dus verder niet communiceren. Heel, heel veel sterkte hiermee, het is een verschrikkelijk moeilijk dilemma!!

  Beantwoorden
 12. zeg nooit nooit het kan jou ook overkomen spreek het eerlijk uit wil hij gaan laat hem dan is hij u niet waard maar je mag nooit in iemand zijn prive kijken ik doe dat niet het maakt u leven onzeker ik wens u het allerbeste ook voor uw kindje

  Beantwoorden
 13. ik ben het met de meesten eens! het vertrouwen (wat er dus al niet meer was, anders zou je niet stiekum in andermans phone of spullen neuzen) is weg en komt ook niet zomaar of helemáál niet meer terug. die lui (indien langere tijd/meerdere keren) zijn meestal notoire vreemdgangers. dat hij zijn code had gewijzigd zegt al dat hij zo zijn vermoedens had dat je hem controleerde en dat plotselinge etentje lijkt ‘n poging tot afleiding. ga op je eigen gevoel af of dat nu positief of negatief is en misken dat vooral niet!

  Beantwoorden
 14. eigen schuld. allemaal vrouwen die niet verder kijken dan huisje boompje beestje.
  en dan is er die leuke vrouw die aandacht geeft. niets blijft hetzelfde.

  Beantwoorden
 15. Burdt wat een idiote opmerking. je bent zeker een man en weet daardoor niet beter want denkt maar aan 1 ding. mannen zijn losers. ze gaan allemaal vreemd terwijl ze thuis alles kunnen krijgen, maar het niet willen. Zodra er zich een vrouw van de helft van zijn leeftijd interesse toont, is sex en aandacht ineens wel leuk? dumpen deze mislukkeling. Heb er trouwens een hard hoofd in of er nog wel fatsoenlijke mannen bestaan eerlijk gezegd

  Beantwoorden
 16. Ten eerste geloof ik niet dat ze stiekem keek. ze kende zijn code toch!
  Maar goed dat je het vroeg tijdens de date.
  Ten tweede ben ik het eens met James. in je relatie mogen er geen geheimen zijn, maar vertrouwen.
  Ten derde ga met elkaar in gesprek , zoek een therapeut en bespreek jet met elkaar. wat willen jullie in het belang van het kind.

  ik heb een soortgelijke sitiatie meegemaakt en ben er wel mee gestopt. na 2 jaar ben ik een ander tegengekomen en nu zijn we 30 jaar met elkaar.

  succes ermee.

  Beantwoorden

Plaats een reactie