Bevallingsverhaal: Eenmaal in bad kwamen de weeën echt om de minuut of misschien zelfs minder

| ,

Onze eerste dochter Fenne is tot het einde blijven zitten en is met 41+6 geboren

Helaas had zij een slechte start en moest zij naar de NICU verplaatst worden. Hier is nooit een echte oorzaak voor gevonden, maar het feit dat ze zolang in de buik heeft gezeten, zou hier zomaar de reden van kunnen zijn. Om de kans op herhaling te voorkomen is bij onze tweede dochter eerder ingegrepen en zijn de vliezen door de verloskundige met 40+5 gebroken, waarna ik na een paar uurtjes vanzelf weeën kreeg. Ook nu liep ik weer over de 40 weken en besloten we met 40+6 om wederom de vliezen te gaan breken.

Om half 12 ‘s middags heeft de verloskundige de vliezen gebroken

Ik had in mijn hoofd dat ik meteen weeën zou krijgen, maar dit duurde nog een paar uur. We hebben nog een voetbalwedstrijd gekeken . Deze begon om half 3. Vanaf 3 uur ben ik begonnen met mijn weeën timen. Dit waren naar mijn idee harde buiken, maar ze kwamen wel om de 5 minuten. Rond 4 uur werden deze weeën echt wel wat pijnlijk, maar ze kwamen nog steeds om de 5 minuten. Na een telefoontje met de verloskundige adviseerde ze me om nog even door te timen totdat ze om de 3 a 4 minuten kwamen.

Rond een uur of half 5 kwamen de weeën ineens veel sneller achter elkaar

Toen hebben we snel de geboortefotograaf gebeld, want zij moest nog een stukje rijden. Om 5 uur was de verloskundige weer bij ons en constateerde 5 cm ontsluiten. We konden vertrekken naar het ziekenhuis, want ik wilde heel graag daar in het bad bevallen. Gelukkig was deze kamer nu vrij. ‘s Morgens was het ziekenhuis nog vol. Om half 6 kwamen we aan in de kamer en vanaf toen ging het snel. De verloskundige was er nog niet. Zij bleek nog op ons te staan wachten in de parkeergarage. We hadden elkaar net gemist. Mijn man wist hoe het bad werkte, dus hij heeft dat bad snel aangezet, zodat ik daar vast in kon. De fotograaf kwam precies tegelijk met ons het ziekenhuis in. Zij was gelukkig ook op tijd.

Eenmaal in bad kwamen de weeën echt om de minuut of misschien zelfs minder

Het was zo intens dat ik mijn ademriedeltje steeds vergat te doen. Gelukkig hielp mijn man me hierdoorheen. Al snel voelde ik persdrang en riep ik: “Ze komt er al aan hoor!” De verloskundige had alles echt pas net klaargezet en had nog niet eens tijd gehad om haar haren op een staart te doen, want ik mocht al gaan persen. Na een paar perseweeën is Jinte geboren. Ze zat even vast met haar schoudertje waardoor de verloskundige een handeling moest doen, maar hierna kwam ze er uit. Exact een halfuur na binnenkomst (de fotograaf had een foto gemaakt van de klok bij binnenkomst) was Jinte er. Echt bizar hoe snel het is gegaan. Om 17.00 uur 5 cm ontsluiting en om 17.57 mijn dochter in mijn handen. Wij hebben nu een gezinnetje van vijf. Haar grote zussen zijn helemaal in de wolken van hun zusje. Dit was ons laatste kindje en ik wilde zo graag alles vast laten leggen. Ik heb er geen moment spijt van gehad.

Inmiddels is Jinte al 16 weekjes oud en genieten we enorm van ons gezinnetje! 

AMY

Plaats een reactie