Waarom is voorlezen zo belangrijk? + 3x giveaway

Voorlezen aan kinderen is erg belangrijk. Dit geldt zowel voor hele kleine kindjes, als iets oudere kindjes. Lees hieronder 5 redenen waarom je eigenlijk moet voorlezen.

1.Voorlezen verdiept de band tussen ouder en kind.

2.Het kan het zelfbeeld van je kind verbeteren.

3.Het draagt bij aan een intiem en plezierig bedritueel

4.Het verbetert de tekstbegrip, taalgevoel en fantasie van je kind.

5.Als kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met lezen, zullen ze eerder zelfstandig gaan lezen en later meer lezen.

20170112_085100.jpg

Ik begrijp als geen ander dat het je soms aan inspiratie ontbreekt bij het aanschaffen van nieuwe boeken. Vandaar hieronder 3 boekentips! Deze boeken zijn gemakkelijk hier aan te schaffen bij uitgeverij ‘de vier windstreken’. Deze uitgeverij heeft universele thema’s die kinderen over de hele wereld aanspreken. De nadruk ligt met name op de prentenboeken. Maar er zijn ook spannende jeugdboeken en AVI-boeken. Het meest verkochte boek is natuurlijk ‘De mooiste vis van de zee’. Door zijn glinsterende schubben en het thema delen heeft hij de hele wereld, inclusief Nederland, veroverd. Vlak daarna volgen de boeken over Kleine IJsbeer. Kwalitatieve boeken maken is waar deze uitgeverij voor staat.

Grenzeloos leesplezier en kwaliteit staan voorop!

Mijn eerste woorden

In dit boek staan meer dan 80 voorwerpen. Zo leren kinderen spelenderwijs voorwerpen, eten en kleding (her)kennen. Dit boek wordt direct door beide meisjes van 4 en 2 jaar bestempeld als lievelingsboek. Ze willen om de beurt pagina’s benoemen. En wat leren ze hiermee snel nieuwe woorden! Een mooi voorbeeld van een moeilijk woord dat mijn dochters nu kennen, is ‘xylofoon’. Dit boekje hoort nu ’s avonds bij ons bedritueel. Geen één ander boek mag als plaatsvervanger optreden.

Winactie

Wil jij ook dit te gekke boek in jouw boekenkast?! Reageer onder de blog met het huidige lievelingsboek van jouw kind. We kunnen namelijkniet genoeg boekentips verzamelen! Er zullen drie willekeurige winnaars geloot worden. Mocht je straks niet de winnaar zijn en toch dit boek willen, kijk dan hier.

woordenboek.jpg

De ezel en de os

Het bekende kerstverhaal, maar dan met dieren in de hoofdrollen. Het boek bevat prachtige aquarellen. Mijn dochters vinden het zo bijzonder dat de os en de ezel echt voor de baby zorgen. Wat een kindermagneet is dit boek. Het heeft ook niet voor niets de Nederlandse kinderjury Prijs 2017 gewonnen. Klik hier om het boek te bestellen.

ezen-en-ows-1.jpg

Het grote winterknutselboek

Als je je verveelt deze winter, moet je vooral dit knutselboek hier aanschaffen! Er staan meer dan 100 ideeën in. De instructies staan duidelijk stap voor stap opgeschreven. Veel knutsels zijn erg origineel en uiteraard winters. Zowel ik als de kids vonden het maken en gebruiken van de adventskalender en het knutselen van een dennenboom uit koffiefilters helemaal te gek! Sommige knutsels waren iets te moeilijk voor mijn kindjes van 4 en 2 jaar, maar als je ze meehelpt, geeft het alsnog veel plezier.

LAURA

Blogadmin8 Comments