Oproep: vergeet 'Het vergeten kind' niet!

DSC1191.jpg

“Dames en heren, appels en peren”

Hoe stoer ben je, 6 jaar en je staat op het grote podium in het beroemde Tuschinski, je mag je film aankondigen en dit is je eerste zin…. Wij waren verkocht.

Op 4 februari is het dan eindelijk zover. Het filmfestival van Het Vergeten Kind. Wij van Fabulous Mama’s mochten hierbij aanwezig zijn. We hebben de dag beleefd met een lach en een traan.

DSC1127.jpg

Theater Tuschinski was versierd met ballonnen tot aan de nok, de rode loper lag mooi uitgerold op straat en het gegiechel van kinderen hoorde je vanuit alle hoeken. Vandaag is hun dag, de dag waar ze zo naar uit hebben gekeken. De vergeten kinderen - waar de stichting om draait - staan vandaag centraal. Tien groepen hebben ieder een eigen film gemaakt met behulp van een BN-er. De films worden vandaag getoond en door de jury - bestaande uit onder andere: Jandino Asporaat, Do(minique) Rijpma van Hulst, Juvat Westendorp, Jamai Loman en Angela Schijf - wordt de winnaar gekozen.

Voordat de films worden getoond, is er voor ons gelegenheid om een aantal van de ambassadeurs (Natasja Froger, Angela Schijf en Juvat Westendorp) te spreken. We vragen ze in een rap tempo het hemd van het lijf!

In gesprek met Natasja, Angela en Juvat

DSC1181.jpg

Wat een opkomst! Wat is jullie bijdrage als ambassadeur voor deze stichting?

Juvat: Vanuit mijn rol als danser probeer ik de kinderen te enthousiasmeren en bied ik ze vermaak. Straks verzorg ik ook een optreden samen met leerlingen van de dansschool. Ik heb me aan deze stichting verbonden, omdat kinderen onze toekomst zijn.

Natasja: Sinds ruim een jaar zijn stichting Heppie en Het vergeten kind samen gegaan. Het was voor mij niet meer dan vanzelfsprekend om het ambassadeurschap voort te zetten. We zien tijdens de vakanties die we organiseren met Stichting Heppie hoe belangrijk het is om kinderen te laten ontspannen en dit doen we door spel en het bieden van een luisterend oor.

DSC1243.jpg

Waar richten jullie je deze week op, wat hoop je te bereiken?

Angela: deze week staat in het teken van de moeders die samen met hun kinderen in de opvang wonen. Voor de moeders zijn er al een aantal goede voorzieningen getroffen, alleen voor de kinderen nog niet. Geen traumaverwerking, gesprekken met hulpverleners en dergelijke. Voor hen zijn wij op jacht naar handtekeningen!

Juvat: Juist! Handtekeningen die hebben we nodig. Daarom is het tekenen van de petitie ook zo belangrijk. We hopen er meer dan 60.000 te verzamelen. Deze gaan we dinsdag (7-2-17) dan aanbieden aan de minister in Den Haag.

DSC1191.jpg

Wij proberen via Fabulous Mama's aandacht te vragen voor deze week. Wat kunnen we met z'n allen nog meer doen?

Natasja: Het tekenen van de petitie en schrijven van blogs over dit onderwerp is al zo veel! De bewustwording is hetgeen het om gaat. Al zou iedereen die zich om deze kinderen bekommert hen deze week een extra warm hart toedragen dan hebben wij ons doel al bereikt. Natuurlijk hopen we ook op mooie donaties om zo het werk van de stichting en ook van Heppie voort te kunnen zetten.

Angela: Het begint ook al thuis. Ik vertel mijn drie dochters ook over het werk dat ik doe voor de stichting. Op die manier brengen we ook de jeugd al bij hoe het dus ook kan gaan in onze maatschappij. En dat je door niks doen het probleem niet oplost.

DSC1296.jpg

Als laatste, hoe moeilijk zal het zijn om een winnaar te kiezen vandaag! Waar ga je op letten?

Angela: Oh vreselijk toch! Ik denk dat ik ga letten op de boodschap die in de film zit en uiteraard op goed acteerwerk hahaha!

Juvat: Originaliteit is belangrijk! En dat je ziet dat ze plezier hebben gehad. Uiteraard zijn alle kinderen vandaag winnaars.

Natasja: Ik moet natuurlijk onpartijdig zijn, want ook vanuit Heppie is er een film ingestuurd. Het zal moeilijk worden! Maar de boodschap die in de film zit, zal voor mij doorslaggevend zijn. We willen de rest van Nederland echt laten inzien dat er iets moet gaan veranderen.

De resultaten

DSC1323.jpg

Wij sluiten aan nadat alle kinderen in de zaal hebben plaatsgenomen. Zoals het bij een 'echte' film gaat is er popcorn voor iedereen en iets lekkers te drinken. De jury komt het podium op en Babette van Veen en Saar Koningsberger zijn als presentatoren de smaakmakers op het podium. Elke groep vertelt over de film en dan is het kijken geblazen. Potverdikkeme zeg, ze hakken er in! Bijvoorbeeld een film over een gezin dat een hondje adopteert en deze na veel handtekeningen eindelijk mee naar huis mogen nemen ... 5 jaar later staat de ambtenaar voor de deur en komt het hondje terug halen omdat er 1 handtekening verkeerd is gezet. Van die dingen die in ons land gebeuren.... alleen dan met kinderen....

En wat een resultaat! Als je de petitie hebt getekend, dan heb je ook het mailtje ontvangen waarin staat dat Dinand en Angela en The Unforgettables (jongerenraad) uiteindelijk 63.838 handtekeningen hebben aangeboden aan staatssecretaris Van Rijn. De staatssecretaris zegt toe in gesprek te gaan met gemeenten. De wethouders die de kinderen niet helpen, worden hard aangesproken.

Het begin is er..... het werk is nog lang niet gedaan....

Volg alle ontwikkelingen op www.hetvergetenkind.nl

ISABEL

BlogadminComment