In een zee van mogelijkheden; puur genieten bij SpaSereen

spasereen_sauna_144x108.gif

Wij zijn uitgenodigd door Inge Uitendaal (de eigenaresse) van SpaSereen, een wereld van spa en wellness aan het water van de Maarsseveense plassen. Nadat ik ben binnengestapt, snap ik waar de naam Sereen op gebaseerd is: de mooie natuur om je heen en het lage aantal bezoekers in de spa werken rustgevend. Dit voelt goed; heel goed!

DEEL I

Mijn collega en ik kleden ons snel uit en hijsen ons in een badjas. Bij aankomst krijgen we een heerlijke kop koffie met warme appeltaart. Rond 12 uur bespreken samen onze SpaSereen Experience (kijk hier voor meer informatie over SpaSereen en haar arrangementen) en de planning van de dag door en proberen de route in de spa uit te stippelen. Als eerste gaan we naar de zoutwaterbaden. Wat een heerlijkheid dat je hierin drijft en het water is lekker heet! Na 20 minuten sloffen we het binnenzwembad in. Eventjes een beetje afkoelen en bewegen. Dan een ruim kwartier in de watervalsauna. En we gaan weer door! Op naar het voetenbad. Hierna hebben we bijna een half uur kletsend onder de bloedhete douches gestaan. Om 14.30 uur pakten we een lekker kleurtje onder de zonnebank. Wat ruikt het toch altijd heerlijk onder de banken. Ik heb zelf bij een zonnestudio gewerkt en ik hield van de lucht van de smeersels in combinatie met de bankhitte.

 

DEEL II

We wisselen de zoutwaterbaden af met zwemmen in het binnenbad. Dit zijn onze topfavorieten in SpaSereen! Hierna tijd voor wat eten. SpaSereen serveert lekkere hapjes in het restaurant. Smaakvolle quiche, bitterballen, kaasstengels en balletjes gingen er allemaal als zoete koek in. Wij namen allebei een versgeperste sinaasappelsap erbij. Snel liepen we naar de bovenste verdieping. Daar weren we door twee mooie meiden opgehaald; ik kreeg een uitgebreide facial en mijn collega kreeg een hotstonemassage en een basisfacial. Mijn collega werd stevig ingesmeerd met olie en er gleden warme stenen over haar rug. Wat heeft ze genoten! We zagen elkaar weer bij de facial. We kregen allebei waanzinnige gezichtsmaskers. Zoete geuren kwamen mijn neus binnen. Daarna kregen we verschillende crèmepjes. Hier maak je een vrouw echt gelukkig mee! Ik heb het gevoel dat er minstens tien jaar van mijn leeftijd is afgegaan door de behandeling. Hoewel ik weet dat dat niet kan, is het toch een prettig gevoel. We sluiten de dag af met uitgebreide smaakvolle maaltijdsalades met stukjes beef en paddenstoelen met kaas. Uiteraard hebben we gezondigd; we namen er frietjes met mayonaise bij. Helaas mocht ik er - gezien mijn zwangerschap - geen wijntje bij, want dat had het he-le-maal afgemaakt. SpaSereen onderscheidt zich door een smaakvolle en uitgebreide a la carte kaart te hebben. De meeste spa's hebben een buffet, waarbij er naar mijn mening weinig variatie en smaak aan zit.

SpaSereen is genieten op het hoogste niveau. Het plaatje is hier echt helemaal af. De douches zijn constant en heet, de behandelingen worden gedaan met mooie producten, het eten is smaakvol en het voelt daar alsof je alleen op de wereld bent. De mooie natuur, rijke aanbod van tijdschriften en loungebanken of de verwarmde banken zorgen ervoor dat je echt rust. Eén ding is zeker in deze sauna hoef je geen tijd te steken in ergernissen, maar alleen aan het voeden van je ziel en jezelf.

 

Het interview met Inge Uitendaal van SpaSereen

Hoeveel mensen komen bij SpaSereen?

De capaciteit is 380 mensen tegelijkertijd. Op maandag komen er veel horecamensen naar de spa en vrijdag is het vriendinnendag. Het kletsgehalte is op de vrijdag  hoger. De regel blijft dat het in de saunacabines wel echt stil moet zijn. In het weekend komen er voornamelijk stelletjes. De mensen komen eigenlijk uit het hele land, maar bijvoorbeeld ook uit België en Engeland.

 

Hoelang bestaat SpaSereen?

SpaSereen bestaat nu 5.5 jaar. Ze zijn hier continu aan het ontwikkelen. In april komt er een hele nieuwe vleugel bij. SpaSereen wil graag nog meer rust en ruimte bieden. Er komt een zwevende sauna met uitkijk over de Plas. SpaSereen wil geen actiesauna zijn. SpaSereen richt zich op de gast die liever iets meer betaalt, maar hiervoor in de plaats wel kwaliteit en ruimte krijgt.

 

Ga je zelf graag naar de sauna?

Inge gaat vaak naar de sauna, maar niet in SpaSereen.  Daar kent ze teveel mensen.

 

Wat kunnen we verwachten in de toekomst?

De nieuwbouw van de vleugel duurt ongeveer 6 maanden. Inge vindt de architectuur van een spa ook erg belangrijk, zowel binnen als buiten. In SpaSereen zie je niet zo gauw schreeuwerige of kitscherige materialen. Natuurtinten en rustige kleuren heeft er de overhand. Inge wil echt iets moois maken voor de bezoekers van SpaSereen.

 

LAURA

adminComment