The Vintage Treat!

Image.png.jpg

Eén keer per jaar worden mijn creatieve zintuigen op scherp gezet. Presteren op het werk is hier niks bij. Alles hangt af van dit moment. Het moment dat de mondhoeken van je kind goedkeurend omhoog gaan, er een glinstering in de ogen verschijnt en jij de zweetdruppeltjes van je voorhoofd kunt afvegen. Uitdelen op school….. anno 2017

Image.png.jpg

De lat ligt hoogt mijn beste medemama’s! Ik vraag me dan ineens af, wat doen we onszelf eigenlijk aan? Waar is de grote mand van oma met linten eraan gevuld met zakjes chips gebleven? Nee, heden ten dage maken we toffe biologische smoothies in net zo hippe weckpotjes. Of gekleurde zakjes vol gestopt met cadeautjes voor alle kindjes. De meest geweldige creaties komen voorbij en naarmate de datum 22 februari nadert kruip ik in mijn schulp en duik ik stiekem toch even achter de laptop op zoek naar inspiratie. Cadeautjes daar doe ik uit principe NIET aan. Ik kan me namelijk zo goed herinneren van mijn eigen basisschooltijd dat het te gek was om jarig te zijn. Op de stoel in de klas met zelfgemaakte muts. Lekkere koeken mee voor de juffen en meesters en een eetbare traktatie voor de kinderen. Er ontstond een gezonde strijd over wie mij mocht helpen met uitdelen, want dat was tof en je voelde je super stoer. Langs de klassen gaan met je koeken voor de leraren en van iedereen een sticker op je feestmuts krijgen. Dit voelde en was altijd een dikke vette party!

Ok en nu…. Ik duik het alleswetende web op en beland al snel in een wirwar van sites en ideeën. Ik kom snoephamburgers, minionmandarijnen, geschilderde maskers, drolletjes van chocolademousse, zelfgemaakt vruchtijs en…..zo…..voort….. Ik raak langzaam in een diepe depressie en vraag me af waar al die moeders de tijd vandaan halen om dit te bedenken en te maken. Soms ben ik er stiekem eigenlijk gewoon jaloers op. En waar stopt het? Wanneer is het leuk en hip genoeg? Ok, FOCUS bella! De enige oplossing is…

Terug naar de basis: Old school trakteren, vintage is helemaal van nu… oude Chanel tasjes en gave Converse…. En… de Fruit Spies….

Ik typ de magische woorden: En daar verschijnt het….. de fruitpauw! Hij is alles waar ik op heb gehoopt. Simpel en grappig, lekker en vrolijk en easy to make!

Image-1.png.jpg

Op de site www.uitpaulineskeuken.nlstaat de Traktatie Pauw! Een dikke vette aanrader! Ik moet wel zeggen dat ik mijn eigen draai eraan gegeven heb en er een Snoep Pauw van heb gemaakt.

Toen Milan vanmorgen zijn traktatie in vol ornaat op tafel zag staan, keek hij me glunderend aan en zei: "Dit is het tofste wat ik ooit in mijn leven heb gezien mam!" En hij is pas 4! Ha! Dit belooft veel goeds. En de Pauw? Die is verslonden door de kids.

ISABEL

BlogadminComment