Saskia's huiskamer = hot!

taart.jpg

Baby Showers!

Helemaal van deze tijd en elke mama in spe rekent toch wel stiekem op dat uitje dat voor haar wordt georganiseerd. Sommige compleet met oefen poepluiers, raad de babyfoto, maak je eigen speenkoord etc.

Dus toen mijn oudste beste vriendin vertelde dat ze zwanger was begonnen ook mijn radartjes te draaien. Ik ben werkelijk DOL op het organiseren van leuke events met vrienden en vriendinnen. Struin internet af naar leuke nieuwe plekken en zorg dat alles tot in de puntjes is geregeld. Voor deze gelegenheid was ik echter al heel snel uit gemijmerd. Omdat onze vriendinnen groep nogal versprijd over het land woont was de locatie snel bedacht, Amsterdam moest het zijn. En daar.... zit HET LEKKERSTE huiskamer restaurant van onze kant van het land. Dit pareltje van de Pijp heet Saskia's Huiskamer Restaurant en is gelegen aan de Albert Cuypstraat nummer 203-C om precies te zijn.

Binnen in de huiskamer staat één lange tafel. Er hangen wat schilderijen aan de muur en er staat een grote kast met servies en glaswerk. Er is een schouw met een gezellig zitje en er hangt zo'n lekkere ouderwetse, authentieke sfeer. De gastvrouw Saskia werkt er met om haar heen een team van keukenprinsessen. Alles wat je wilt eten is mogelijk. Wij gingen voor een vegetarische variant met een zalm als uitschieter. De tafel werd gedekt met schalen vol zelfgemaakte scones, heerlijke pasteitjes, en twee verschillende soorten salade variërend van rode bietjes en mozzarella tot wortel compote aangevuld met noten en knapperige sla. Sapjes, broodjes met mierikswortel, super verse zalm en avocado en thee in overvloed en alles kon blijvend worden aangevuld. En alles zoveel mogelijk biologisch en ingekocht op de markt voor de deur! Je voelt je echt thuis omdat je zelf je glazen uit de kast mag pakken, een cd naar keuze kunt opzetten en de keuken in kunt lopen wanneer iets op is. We vallen als haviken aan! Als klap op de vuurpijl wordt onze zwangere vriendin ook nog eens verrast met een fantastische taart. Ik kan er niks meer aan toevoegen...de foto zegt genoeg.... zelfs de eetbare bloemetjes waren lekker. En ook dit wonder is helemaal zelf met veel liefde gemaakt.

Saskia en Co, wat hebben we weer genoten en wat voelden we ons welkom. We kunnen echt zeggen dat we jullie enorm aanraden en we hopen dat jullie blijven koken zoals jullie doen. Jullie zijn FABULOUS!

Waar: Albert Cuypstraat 203-C, op zondag parkeer je gratis voor de deur!

Wat: van ontbijt, lunch, brunch en diner tot kookworkshops, alles is mogelijk
Kosten: voor onze brunch (11.00 uur tot wanneer wij het mooi vonden) 25 euro pp met een minimum van 14 personen

 

www.huiskamerrestaurant.com
Het begin.. Wat in 2001 begon als een etentje voor medestudenten bij Saskia thuis, groeide uit tot een restaurant en cateringbedrijf in de Amsterdamse Pijp.

ISABEL

admin1 Comment