Voor alle bloggers, vloggers en andere social-media-addicts....

smag-e1489075529938.png

Fabulous mama's post continu artikelen, foto's en korte berichten op de website, Instagram en Facebook. En dit alles verspreid over drie bloggers. Ja, wij zijn internetjunks en we zijn soms de weg kwijt in de chaos. Wie o wie, kan de rode draad terugvinden en zich een weg banen door onze honderden post-its en e-mails. De vraag is eigenlijk niet wie, maar wat? En het antwoord hierop is de SMAG, oftewel de Social Media Agenda.

 

De SMAG

In deze A5 agenda kan je iedere dag duidelijk noteren welk onderwerp of post je plaatst en op welke social media kanaal. Uberhandig: voorin staan de 'inhaakdagen', bijzondere dagen die we niet mogen missen. Vanaf nu komen we in een rode blouse op Dress Red Day, drinken we nog een extra cappuccino op de redactie vanwege Koffiedag en gaan we bh-loos naar ons werk op Geen BH Dag. Ja mensen, er zitten hele bijzondere dagen tussen. Maar met deze agenda mis je er geen één! Super gaaf is dat je bij elke week rechtsbovenin het aantal volgers kunt invullen. Zo zie je (hopelijk) de progressie. Ook fijn: de agenda is lekker simpel en monochrome. Er zitten kleine zwart-witte illustraties in. Deze zijn leuk. Gelukkig leidt het je weinig af van het werkelijke doel: orde scheppen in de digichaos. Heeft deze agenda dan helemaal geen minpunten?! Natuurlijk wel; ik mis de praktische en chique kant van een harde kaft. Maar ach, dat vergeven we de PR Kliniek wel, want daar staat structuur en een fijn prijsje tegenover! De agenda kost €22,50, maar is nu in de sale voor €15,-. De agenda is nu alleen nog online te bestellen bij de PR kliniek (info@deprkliniek.nl). Winkels hebben hem nu niet meer in de verkoop. Het is te laat in het jaar.

 

Interview met de PR Kliniek

SMAG is momenteel onze enige echte fysieke product. Wij, de zusters hebben de agenda bedacht. De vormgeving is gedaan door Robbe. Studio Limon heeft de illustraties bij bepaalde inhaakdagen gemaakt. We houden van mooie dingen, dus de agenda moet er mooi uitzien. Je moet er tenslotte een jaar naar kijken! SMAG is eigenlijk een voortvloeisel uit de consulten die we met onze clienten hadden. Deze clienten willen hun naamsbekendheid en online zichtbaarheid vergroten. Tijdens die consulten leren we ze bijvoorbeeld hoe je Instagram effectief inzet zodat ze meer volgers - lees potentiele klanten - bereiken. We geven tips en tricks en veel inspiratie. We merkten dat mensen het moeilijk vinden regelmatig te posten. En dat ze het vaak aan inspiratie voor posts ontbreekt. Met de agenda hebben we dat proberen op te vangen door ruimte te geven voor structuur in de social media strategie. En input voor postjes door middel van de inhaakdagen. Iedere maand start met een overzicht van ‘inhaak’ dagen, ter inspiratie voor posts. Je ziet in één klap welke bijzondere dagen er aan komen, vinkt aan welke dagen voor jouw bedrijf geschikt zijn. Om meer volgers/klanten te krijgen via Social Media, is het namelijk belangrijk dat je regelmatig post. De kracht van social media als marketingtool is enorm en prima als bedrijf om klanten mee te vinden en aan je te binden. Goede strategie en planning is daarvoor een voorwaarde. We hebben gemerkt dat ondernemers dit lastig vinden. Wanneer moet ik posten? Wat moet ik posten? Onze agenda biedt eerste hulp! SMAG is een papieren jaaragenda waarin je dagelijkse afspraken noteert, maar daarnaast, en dat is uniek, is er ruimte voor je social media planning, voor wat je wilt bloggen, posten op Facebook, Twitter en Instagram. Overzichtelijk en in een oogopslag te zien. Rechtsboven is ruimte voor het bijhouden van je aantal volgers. Hiermee krijg je flipbook effect, zodat je kan zien hoe je aantal volgers groeit. Zo blijf je elke week opnieuw gemotiveerd om te posten. 

De trend nu is dat iedereen online is. Heel mooi, de wereld is zo een stuk kleiner en je afzetmarkt een stuk groter.  We merken wel dat mensen meer weer op papier gaan werken.  Iets minder op hun computer en telefoon. Daarom hebben we met SMAG ook bewust voor een papieren agenda gekozen. Offline is the new luxury!

'De verkoop van SMAG gaat goed! We waren in januari, bijna uitverkocht! We hadden 500 agenda's. De agenda's waren via ± 25 verkooppunten te koop in Nederland en Belgie en via twee webwinkels. Sommige winkels hebben tot twee keer toe bijbesteld en bij andere liep het weer wat langzamer. Het is natuurlijk een redelijk nieuw en uniek product, onbekend nog. Maar we zijn zeer tevreden! En er was veel interesse van bloggers, die wilden er graag over schrijven.  

We zijn wel bezig met een boek/reisgids maar dat is nog in een pril stadium. En producten die je helpen mooie foto's voor social media te maken (daar zijn we mee bezig maar kunnen nog niets concreets zeggen). Het wordt wel heel leuk en uniek. En we willen de Instatour die nu vooral in Den Haag plaatsvindt, uitrollen over meerdere plekken Nederland. De Instagramtour is georganiseerd door PR Kliniek en blogger Hipaholic organiseren en neemt je mee door de hipste en creatiefste wijk van Den Haag; het Zeeheldenkwartier. Tijdens deze tour word je door de wijk geleid door Anuschka Odau van Hipaholic en bezoek je de bijzondere en creatieve hotspots. Naast het ontdekken van al deze leuke adresjes krijgen je ook Instagram tips en tricks van Anuschka. Zij is stylist en geeft de deelnemers tips voor smartphone fotostyling.Leuk! We willen zoiets ook erg graan in Amsterdam en Utrecht! Klik hier voor de van de facebookpagina hiervan.

 

WINACTIE

Ben jij ook zo'n chaoot?! Wil jij orde in jouw social-media-chaos? Volg Fabulous Mama's en PR kliniek op Facebook of Instagram en like het bericht! Delen is lief! Wie weet win jij zo'n hemelse agenda.

LAURA

adminComment