Kennen jullie het boek De verbouwing van Saskia Noort?

586e2a4f02d89e5e324519b9c71b8e18imagesCA4ZY78E.jpg

Nou zo is mijn verbouwing niet helemaal, maar ik denk dat ik wel een beetje in de buurt kom. Of althans zo voelt het. Wat in ieder geval na de verbouwing verbouwd moet worden dat zijn mijn enorme vermoeidheidsvouwen in gezicht en decolleté…. Want slapen daar doe ik momenteel even niet aan. Als vrouw zijnde krijg ik het spaans benauwd bij de gedachte dat we naar de Gamma moeten, of Praxis… de geur van zaagsel, verf en rubber doet mijn hart ineenkrimpen. De geur van leer en geurstokjes daar word ik wel enorm gelukkig van! Maar helaas… Waarom ik ook in de stress schiet? Jan en ik kunnen niet klussen samen. Echt gewoon helemaal niet. Een simpel plankje ophangen is voor hem al een enorme wanstaltige klus en ik blijf erom zeuren, omdat het me allemaal niet snel genoeg gaat. Als hij dan eenmaal de boor bij de hand neemt (in badjas en op Adidas slippers op zaterdagochtend; jippie) en brommend naar boven gaat, dan volgt Milan snel en grist vaak ook even ergens een hamer vandaan. Die hij dan vervolgens even flink te keer laat gaan op elk voor de hand liggend voorwerp. Hier gil ik dan weer tegen en Jan gilt dat hij zo niet kan werken en daar stopt het dan weer. Top begin van ons weekend.

586e2a4f02d89e5e324519b9c71b8e18imagesCA4ZY78E.jpg

Dus bij de gedachte dat we een hele badkamer moeten gaan verbouwen, breekt het angstzweet me uit. Hoe gaan we dit oplossen, want dit gaan wij nimmer overleven. Een goede aannemer zoeken, dat is stap 1. Nou en die hebben we hoor. Mag ik tromgeroffel en even een keihard reclame momentje inlassen: Martijn Koets van Koets Bouw is echt top! Komt z’n afspraken na, werkt netjes en….. houdt zich aan de afgesproken tijd (uitzonderingen daargelaten) waarvan akte!

Ik bivakkeer inmiddels bij mijn moeder met kat en kind en Jan zit in Amsterdam. We latten… don’t like it… maar het is voor een goed doel. Ons nieuwe waterpret paleis wordt echt schitterend. Waar ik in al mijn goede voorbereiding alleen geen rekening mee had gehouden was mijn moeder. Zij is namelijk getransformeerd in een sterrenkok en een gastvrouw in 1. Ze kookt alles wat ik lekker vind. Doet de was, maakt ontbijtjes en hop na het avond eten samen nog even gezellig een glaasje wijn en daar hoort ook iets lekkers bij. Na de wijn nog een kopje thee met een koekje…. Daar gaan mijn goede voornemen om na het avond eten niet meer te snoepen. Mijn mama….alias The Feeder. Ze geniet, en daar genieten wij van.

En dan nog een laatste ‘dingetje’ ik slaap met Milan op 1 kamer. Beregezellig dat vinden wij allebei. Hij slaapt heerlijk, lekker knus met zijn bed tegen het mijne aan. Hij snurkt, laat scheetjes, draait en wiebelt en eergisteren gilde hij ineens: Pindakaas en Appelstroop! Zomaar uit het niets. Ik zat rechtop in bed. ’s Morgens rond 7 uur zit meneer rechtop in bed…. Ik voel zijn kleine ogen priemen, maar negeer het… hij zegt slissend…Zsszzoooo mama…dit is gezellig…wat gaan we nu doen? Want ik heb heerlijk geslapen!

Ik lig in een deuk en ach, rimpels komen toch wel en mensen die wat voller zijn hebben vaak een strakker gezicht, dus die moeder van mij kan gewoon doorgaan. En dat allemaal voor een nieuwe badkamer… Ik ben een gelukkig mens!

ISABEL

Blogadmin1 Comment