Verrukkelijk verlof?!

1407be652bcfd6c6ab2d250ef2b125c6-2.jpg

Ik ben zoals jullie weten een maand geleden bevallen en zit nu middenin mijn verlof en kraamperiode. Pas ergens in september ga ik weer werken. Na drie bevallingen en baby’s ben ik door schade en schande wijzer geworden. Je wordt letterlijk in het diepe gegooid. Van fulltime werken ben je ineens fulltime vrij. Ik deel graag mijn kennis met andere vrouwen. Ik heb een lijstje gemaakt met do’s in deze bijzondere periode. Graag had ik een aantal verloftips die nu aan mijn spiegel hangen eerder gehoord, maar het doet me goed dat jullie er hopelijk iets mee kunnen.

1407be652bcfd6c6ab2d250ef2b125c6-2.jpg

1.Bestel extra veel slushpuppies, frappuchino’s en ijsjes (zeker in de zomertijd!). Straks moet je weer aan die extra kilo’s werken en mag je deze lekkernijen minder vaak.

2.Zorg dat je teennagels altijd gelakt zijn – ja, laat je maar verwennen met een pedicure – want je weet nooit wanneer je met je benen in de lucht moet op het (ziekenhuis)bed.

3.Vraag je vriendinnen die op kraambezoek komen om de geboorte te vieren met sushi en cocktails. Heerlijk!

4.Stap tijdens je verlof vaak spontaan een terras op en bestel een lekker alcoholvrij drankje met bitterballen. Of eet een lekker stuk taart met een cappuccino. Straks gaat dit een stuk minder gemakkelijk.

5.Pak ruim op tijd je ‘bevallingstas’ in. Ik wilde als de baby geboren was, proosten op zijn leven en ik had dus een lekkere fles drank mee. Verder is het belangrijk dat je het hipste babypakje, een opgedofte maxicosi en een XXL- bevalshirt meeneemt. Owja, en vergeet de camera niet! Je wilt hoe dan ook foto’s gaan maken.

6.Als je weinig slaap krijgt ’s nachts door een bewegelijke baby, continue plasbezoekjes of beurse bekken, probeer dan een middagslaapje te doen. Geloof me: het is belangrijk dat je fit aan de bevalling begint!

Als de baby er is:

7.Natuurlijk hou je mega veel van je nieuwe mini-me, maar probeer in de aankomende weken zeker eenmaal iets te doen zonder je man en kind(eren). Ga bijvoorbeeld knallen op het festival Into the Woods of ga naar - mijn favoriet !- North Sea Jazz. Lekker; net zoals vroeger!

8.Slaap overdag bij van ’s nachts! Ook als er andere kinderen rondlopen; die vermaken zich wel een uurtje met een leuke film, terwijl jij op de bank ligt. Je wordt er voor jezelf en de kinderen niet vrolijker of alerter op als je microslaapjes doet.

9.Jaaaaaaaaa, bestel een verrukkelijk kaasplankje met een heerlijke port. Het mag weer!

10.Zoek al je lompe zwangerschapskleren uit en mik deze in een donkere kelderkast. Zo, opgeruimd staat netjes; die wil je niet meer zien. Trek wat sexys uit de kast en klim weer op die hoge hakken.

BlogadminComment