Rara, wat zit er in het pakje?!

PicsArt_08-01-06.22.20.png

Het is weer zover. De verjaardag van mijn oudste dochter staat voor de deur. 7 augustus. Ik wil graag verantwoord speelgoed aanschaffen waar ze wat van kan leren. Spelen stimuleert de ontwikkeling en nieuwsgierigheid van een kind. Leuk voor nu, handig voor later. Ik zoek  speelgoed dat lang leuk blijft en als het even kan een brede leeftijdsrange heeft, zodat ook zusjes en broertjes mee kunnen spelen. Persoonlijk heb ik een hekel aan spullen van Disney. Hoewel ik de films stuk voor stuk fantastisch vind, laat ik het speelgoed liever in de schappen liggen. Nikki en ik hebben samen een lijstje gemaakt met educatief en fijn speelgoed waar je geen hoofdprijs voor betaalt. Geloof me: je zult hier veel aan hebben.

PicsArt_08-01-06.22.20.png
  1. Mini loco €14.95 voor de basisdoos en €6.25-8.99 per boekje
3020086.jpg

Loco is het spel waarbij het draait om het beantwoorden van vragen met blokjes. Als het kind het doosje met de blokjes omdraait, ziet hij of zij meteen of het beoogde figuurtje klopt! Met Loco leren kinderen spelenderwijs rekenen, taal, lezen, verkeer en nog heel veel meer onderwerpen. Er zijn allerlei varianten voor verschillende leeftijdsgroepen. Wij hebben variant 4-6 jaar, maar de basisdoos past op elk leeftijdsboekje. Dit betekent lekker lang speelplezier! Is je kind fan van Dora, Kikker, Buurman en Buurman of prinsessen? Hier zijn ook boekjes van!

1198424.jpg
  1. Pratende pen €13.99

Met het gekleurde schrift kan je kind spelenderwijs leren en de eerste oefeningen maken! Er staan 22 verschillende spelactiviteiten in het schrift en de pratende pen helpt bij het vinden van de juiste antwoorden. Er zijn verschillende vraagstukken met betrekking tot vormen, kleuren, afmetingen, cijfers, hoeveelheden en letters. De pen zegt o.a. goed gedaan en maakt leuke geluidjes.

1004004007111631.jpg
  1. Rara wat ben ik €15.95

Het kind moet zo snel mogelijk raden wat het is. Het kind mag heel veel vragen stellen, maar moet wel op de tijd letten! Rara wat ben ik is een gaaf raadspel dat je kan spelen met 2 tot 6 spelers. Met 4 extra kaarten om zelf te illustreren.

DSC1181.jpg
  1. Vos laat los €20.99

Het doel bij Vos Laat Los is om je kippenhok zo snel mogelijk te vullen met kippen. Gooi de dobbelsteen en stop het aantal kippen in de broekzak van de vos en druk één keer op zijn hoofd. Doe dit net zo vaak totdat zijn broek afzakt en pak dan  met één hand één kip tegelijk en leg deze in je kippenhok. Wie als eerst zijn of haar kippenhok vol heeft, heeft gewonnen.

Genomineerd voor Speelgoed van  het Jaar 2016

3-5-18-x-4-x-18-15140021-productzoom_rd-10.jpg
  1. Memoryspel Jip & Janneke

Dit Jip en Janneke memoryspel is speelgoed waarmee kinderen op een speelse manier vormen en kleuren leren kennen. Het spel bestaat uit 48 kaartjes. Het trainen van het geheugen is altijd goed! Erg fijn: dit spel kost praktisch niets en geeft eindeloos plezier.

Screenshot_20170801-151907-2.png
  1. Electro basisschool groep 1 en 2 €14.95

Electro biedt speel- en leerplezier door middel van educatieve thema's in combinatie met slimme elektronica: een leuke manier om te leren over vormen & kleuren, letters, tellen, de tijd en nog veel meer schoolthema's! Verbind iedere vraag met het juiste antwoord door middel van de rode en blauwe kabels. Als het antwoord goed is, gaat het lampje branden. 'Electro basisschool groep 1&2' bevat 12 grote kaarten met meer dan 350 opdrachten over vormen, silhouetten, tellen, wat hoort bij elkaar, tegenstellingen, letters,  tijd en eerste woordjes lezen. Zo komt je kind goed voorbereid groep 1, 2 en 3 door! (bron Bol, HEMA en Intertoys)

BlogadminComment