My little family

Wij zijn een gezin, bestaande uit een papa een mama en een zoontje. Oh en natuurlijk een vis en een kat. Inmiddels is Milan 4 en ben ik 36 geworden, reden voor mensen om eens de belangrijke vraag te gaan stellen: "Wanneer komt nummer 2?". Wanneer mijn antwoord dan is: "Die komt er niet", dan valt het gesprek stil en word ik aangekeken alsof ik net in m'n broek heb geplast. Schoorvoetend wordt het onderwerp vaak veranderd en ik blijf dan verwonderd achter. Is het een raar antwoord? Is het misschien niet in de lijn der verwachting, want ben je pas een gezin wanneer je 2 of meerdere kinderen hebt? Dat zei namelijk iemand eens tegen mij, met 1 kind ben je een vader en moeder met een kind en met 2 kinderen ben je een gezin. Ik was verbijsterd en voelde de behoefte om eens flink uit te halen naar die vrouwspersonen voor mij. Gatverdamme wat heb ik een hekel aan deze zelfingenomen types. Ik heb namelijk nooit het gevoel gehad veel kinderen te willen. De beslissing om er überhaupt voor te gaan, vond ik doodeng en nu Milan er is voel ik me compleet en gezegend. Natuurlijk is het wel eens gek, maar dan alleen wanneer Milan vraagt waarom hij geen broer of zus heeft. Mijn antwoord is dan altijd, in mama's buik was er 1 speciaal plekje waar jij precies in paste en na jou was mama's buik klaar. Milan lacht dan keihard, want dat hele buikenverhaal daar snapt hij niks van.

Dus ook met 'maar' 1 kind ben je een gezin, en ja voor sommige is dit voldoende. Een vriendinnetje van mij wordt enorm uitgedaagd in het zwanger worden, ook zoiets waar iedereen naar vraagt. Het lijkt wel alsof haar cyclus een algemeen besproken onderwerp is. Doodvermoeiend lijkt me dat. Zullen we gewoon iemand feliciteren wanneer zij zelf het blije nieuws deelt en tot die tijd lekker met onze eigen maandelijkse teloorgang die menstruatie heet bezig zijn? Menstruatie wat een slecht woord eigenlijk! Daar moeten we ook eens iets nieuws op verzinnen...

Wij zijn blij met ons kleine cadeautje, hij past bij ons zoals mayonaise bij patat, we lachen, gieren en brullen en dat is dat💕

Just the way we are.

img_6161.jpg

ISABEL

BlogadminComment