Het leed van een 4 jarige

img_6589.jpg

Want ik had zijn verkeerde sokken gepakt.Dus hij gilde het uit van frustratie en woede. Hij liet mij redelijk verbijstert achter.

img_6590.jpg

Dit kan zomaar een van de dingen zijn waar onze kleuter helemaal van kan flippen! Als een malle! Alsof hij het leed van de hele wereld mee draagt en hij de enige op de wereld is met... verkeerde sokken! Of laatst had ik de moed om de wortels door de piepers te prakken. Hoe haalde ik het in mijn hoofd! "Ik lust dat niet maaaaaaam" Zijn fiets stond op een ochtend al buiten, ik dacht dan kan hij zo het avontuur tegemoet! Ja Jezus! Maar hij wilde natuurlijk zijn loopfiets, dat had ik moeten weten. Gillen! Ik zit eerder in de auto dan hem, No!! Nu kan ik de sleuheutel niet meeheer in het gaaaaaaatje doehoen! En als we dan eenmaal rustig zitten dan gaat de autogordel per ongeluk langs zijn knuffeltjes, hij kijkt me ontzet aan, balt zijn vuistje en in stilte rollen de tranen over zijn wangen. Ik schoot keihard in de lach, dat had ik beter niet kunnen doen... de buren sloten bij al dit vocaal geweld ramen en deuren en zetten de radio aan.... WW3 in mijn auto. In de ochtend wordt onze kleuter wakker en roept dan "Mama ik heb lekker geslapen!" Ik roep terug: "Lekker mop, kom maar in het grote bed" "Arghhhh Mama je MOET nu HIER komen" "Milan doe eens rustig ik pas toch niet in jouw bed" "Arghhhhhhhhhhh Mamaaaaahhh" En zo kan een onschuldige vraag uitmonden in een hysterische ochtend. Zomaar een paar dingen die het leven van onze 4-jarige soms zo ingewikkeld maken en heeeeeel zwaar. En wij? Wij beleven dit alles met een stiekeme lach, hardop dat doen we maar niet meer omwille van onze oren 💕

ISABEL

BlogadminComment