Paris is Always a good idea

Stedentrips, vermoeiend, geniaal, uitputtend, dierbaar, making memories. En daar waren wij, de dames uit de familie, wel eens aan toe. Met een moeder van 68, zus van 40 en nichtje van 12 ben ik op de trein naar Parijs gestapt. Een trip om nimmer meer te vergeten. We kwamen aan op een heerlijke warme dag, pakten de taxi naar ons hotel midden in de wijk Montmartre. We duiken onze kamer in en zien tot onze schrik en vermaak dat er wel een heel gek klein bedje staat. Ik mag naast mijn moeder 2 nachten doorbrengen en het zweet breekt me nu al uit. Thank god for the oordoppen! We kleden ons om en gaan het terras op, we hebben geen tijd te verliezen. Bepakt met een 100% boekje, de reisbijbel van de stedentrips plannen we onze dagen in.

img_6967.jpg
img_6970.jpg

We starten met een bezoek aan de Eiffeltoren en bezoeken daar vlakbij een heerlijk terras Café Gustav* we genieten van de mensen die passeren en de dames op een bankje voor ons schieten een selfie, ze moeten zeker in de 60 zijn! We gillen het uit van plezier.

img_6971.jpg

We wandelen rustig door de wijk naar het restaurant en zijn stiekem te moe om te eten. We happen wat en gaan met gierende banden en kloppende voeten naar het hotel. Daar breekt een interessante nacht aan. Ik voel me net Shrek met die gekke oren, mijn moeder stoot 2x haar teen en we lachen ons rot!

Dag 2, de croissants en verse koffie houden we dapper vast in een onheilspellende rit in de metro. We komen uit bij het verkeerde station en staan ineens oog in oog met het schitterende paleis en de Alexander brug, wat een uitzicht!!

img_7007.jpg
img_6999.jpg
img_7032.jpg

We stappen op de Champs Elysee op de hop on hop Off en als echte toeristen touren we door de stad. We schamen ons niet en gillen oehhhhhsss en aaahhsss. We wandelen vanaf de Notre Dame naar de lekkerste koekjes en nougat winkel van de stad en na wat aankopen langs de Seine naar de Avenue de Rivoli om even lekker commercieel te shoppen... Zara, H&M, Forever 21 we gaan ze allemaal te lijf. Voor Mn nichtje.... wij kunnen niet meer.

In de avond strijken wij neer op het wat ons betreft mooiste terras met het schitterendste uitzicht genaamd Le Relais de la Butte. Om 22.00 wandelen we de trappen van de Sacre Coeur op en genieten van de lichtshow op de Eiffeltoren.

Op de laatste dag is mijn moeder in charge! Lafayette iT is! Wandelend door de straten kijken we op tegen de gevels en zien de mooie knalrode Franse geraniums, die moeten we ook hebben!

img_7091.jpg

We vergapen ons aan de hysterie in het warenhuis. Al die Aziatische mensen in de rij bij Louis Vuitton, we lachen er stiekem om.

Voordat we de trein weer in stappen scoren we nog een baguette bij de bakker op de hoek en een heerlijke Franse roomkaas. Lunchen doen we in de trein en we zijn alle 4 iet wat weemoedig.... Paris we Will See you soon.

ISABEL

BlogadminComment