Doe mij alcohol vrij! DE top 7 lekkerste alcohol vrije wijnen.

Het is al een hele bevalling op zich, de zoektocht naar een lekkere alcoholvrije wijn! 

john-canelis-315713-unsplash.jpg

Met menig alcoholvrij biertje ben ik inmiddels bekend. De diverse cocktails zonder alcohol smaken mij altijd wel, maar die wijn, daar zit toch écht wel veel verschil in. En ok, over smaak valt niet te twisten, maar laat mij je in ieder geval voorstellen aan mijn top 7 van alcoholvrije wijnen. Mocht je geen alcohol mogen óf willen drinken, dan zijn deze wijnen een super alternatief!

Nummer 1 PasDuTout Mousseux – Grapedistrict € 7,99 

PasDuTout Mousseux is een frisse, fruitige witte wijn uit de Provence, met een pittig bubbeltje. Past dus goed bij mijn karakter! Zo goed als alle alcohol is - letterlijk - uit de wijn verdampt, dus ook als je zelf de laatste druppels uit je glas hebt laten verdampen ben je nog zo fris als een hoentje!

 Nummer 2 Richard Juhlin Rosé - Tijdvooralcoholvrij.nl € 15,95

Richard Juhlin Rosé is een elegante wijn, die door zorgvuldige rijping in eikenhouten vaten een zachte smaak heeft. Hij dankt zijn naam aan de wereldwijd gerenommeerde Champagneproever Richard Juhlin. De wijn is volledig alcoholvrij, dus 0,0% alcohol. Heerlijk vol van smaak. Je gelooft haast niet dat deze alcoholvrij is. 

Nummer 3 Vini Vici Chardonnay- La-source.nl € 5,99

Een aangenaam frisse smaakvolle wijn met een fruitige geur van tropisch fruit met vanilleachtige nasmaak. De alcoholiseren  Bij het de alcoholiseren wordt wijn opgewarmd tot 28 graden Celsius en vacuümgetrokken, waarbij de alcohol met de lucht wordt weggezogen. Er blijft dan nog ongeveer 0,2% alcohol over in de wijn, net zoveel als in een vruchtensapje... 

Zoeter

Opvallend is dat de alcoholvrije variant iets zoeter overkomt dan de gewone variant. Dit komt doordat alcohol het zoete en fruitige van de wijn licht maskeert. In de wijn zonder alcohol valt dit dus meer op. Deze alcoholvrije wijn heeft ook de prettige zuren behouden en is super in balans.

Nummer 4 Torres Natureo Tinto- Tijdvooralcoholvrij.nl € 7,95

De Torres naturo Tino is voor mij een prima alternatief voor de wintermaanden. Mooie rode kleur, ruikt ook nog eens naar wijn, geen overdreven zoete smaak of vervelende prikkels. Redelijk droge afdronk. 

Nummer 5 Raumland Traubensecco Wit- Tijdvooralcoholvrij.nl € 9,95

Deze Duitse biologische Raumland Traubensecco is een licht zoete wijn welke je goed kunt combineren bij verschillende gerechten. Met een aroma van perzik, honing, citrus en fijne versnapering op terras tijdens de lente- en zomermaanden. Best wel zoet, je blijft ervan drinken!

Nummer 6 Eisberg Sauvignon Blanc- Gall & Gall € 5,49

De geur van deze Eisberg Sauvignon Blanc is aangenaam, appelig, niet zo chemisch en de afdronk is dun maar oké. Het lijkt in de verte op echte wijn, maar prima drinkbaar. Grappig detail, deze wijn werd door het testpanel met vinoloog Ellen Dekkers, wijnjournalist Harold Hamersma en auteur van Omfietswijngids, Nicolaas Klei als “beste van het slechtste getest” voor Kassa in maart 2017.

Nummer 7 Torrres Natureo Tinto White- Gall & Gall € 7,99

De Torres Natureo Tinto is een mild droge frisse witte wijn. Ook nog een beetje gezond, want de mineralen en antioxidanten uit de wijn zijn nog na het onttrekken van de alcohol behouden. Lekker als aperitief.

Wist je dat? Meer dan 20% van de bevolking boven de 30 jaar wil of kan geen alcohol drinken. Boven de 75 jaar is dat zelfs 30% (bron CBS). De redenen variëren. Een grote groep drinkt geen alcohol voor de gezondheid of door een (geloofs-)overtuiging. Ook groeit de groep die tijdelijk voor alcoholvrij kiest in verband met medicatie gebruik, dieet of zwangerschap, voor veiligheid in het verkeer, helder wil zijn op werk of traint voor een sportprestatie. Ook zijn er jongeren die mee willen proosten, maar nog geen 18 jaar zijn.  Op elke gelegenheid genieten van alcoholvrij Voor elke (zakelijke) lunch, diner met vrienden, een zwangerschap, geslaagde operatie, school- of verjaardagsfeest bieden steeds meer (online) wijn- en drankspecialisten een smaakvol alternatief voor alcohol. Door het geven van dezelfde beleving als met alcohol kan iedereen volop genieten van de momenten waarop er geproost wordt met familie, vrienden, relaties of collega's!

Handige websites van alcoholvrije specialisten www.la-source.nl www.tijdvooralcoholvrij.nl www.alcoholvrijewijnen.com www.gall.nl

Eerlijk is eerlijk, ik ben een échte liefhebber van een échte lekkere wijnen mét alcohol.  Maar ook over échte lekkere versnaperingen zullen we het met het Kids & Kurken-team ook écht wel gaan hebben. Blijf ons volgen en mis het niet

-X- Melanie

elisha-terada-237093-unsplash.jpg